WTA
1ος ημιτελικός σε 500άρι για την Gauff (vids)

 
Coco Gauff
Coco Gauff Φωτογραφία: Tennis Australia
tn team Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 14:18

H Coco Gauff επέστρεψε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από σετ πίσω, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Adelaide International και να κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας της. Στην 4άδα μπήκαν και οι Iga Swiatek και Belinda Bencic.

Για 2η συνεχόμενη μέρα η Gauff επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση, επί της Rogers, με 2-6, 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της μέχρι στιγμής, στο 500άρι της Αδελαΐδας.

Η νεαρή Αμερικανίδα, η οποία τον επόμενο μήνα θα κλείσει τα 17, έμεινε και με break πίσω νωρίς στο 2ο σετ και βρέθηκε να χάνει μέχρι και με 2-6, 2-4, 0-30! Ο αποκλεισμός δεν ήταν καθόλου μακριά, αλλά κατάφερε πρώτα να κρατήσει το σερβίς της στο πολύ κρίσιμο 7o game και στη συνέχεια να ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη αντεπίθεση.

Έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά και έστειλε τον αγώνα στο 3ο σετ, όπου βρέθηκε ξανά πίσω με 2-4! Έκανε ξανά δυο συνεχόμενα break μετά από αυτό και κάνοντας ακόμα ένα σερί τεσσάρων games στο πιο δύσκολο σημείο, έφτασε στην μεγάλη ανατροπή σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η Gauff, η οποία είχε βρεθεί πίσω με σετ και απέναντι στην Petra Martic χθες, έφτασε τις 5 διαδοχικές νίκες στο τουρνουά της Αδελαΐδας, αφού είχε ξεκινήσει από τα προκριματικά την πορεία της.

Στον 1ο της ημιτελικό σε ένα τουρνουά της σειράς WTA 500, θα αντιμετωπίσει την Belinda Bencic, που βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και κέρδισε την Storm Sanders με 6-2, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό θα βρεθούν η Iga Swiatek και η Jill Teichmann. Η φορμαρισμένη τους τελευταίους μήνες Ελβετίδα, κέρδισε μετά από μια πολύ μεγάλη μάχη την Anastasija Sevastova με 6-4, 6-7 (8), 7-5, σε έναν αγώνα που πρώτα έχασε 5 match points στο 2ο σετ και αργότερα βρέθηκε πίσω με 0-3 στο 3ο σετ και έπρεπε να σώσει 2 match points της Λετονής στο 4-5!

Η Swiatek, πρωταθλήτρια πριν μερικούς μήνες στο Roland Garros, πήρε πολύ γρήγορα την πρόκριση εις βάρος της Danielle Collins, καθώς ενώ ήταν μπροστά με 6-2, 3-0 είδε την Αμερικανίδα να εγκαταλείπει, με τραυματισμό στην πλάτη.

Τα αποτελέσματα της Πέμπτης:

Iga Swiatek [5] d. Danielle Collins 6-2, 3-0, ret.
Jill Teichmann d. Anastasija Sevastova 6-4, 6-7 (8), 7-5
Coco Gauff [Q] d. Shelby Rogers 2-6, 6-4, 6-4
Belinda Bencic [2] d. Storm Sanders [Q] 6-2, 6-4

Το πρόγραμμα της Παρασκευής:

Memorial Drive Centre Court:
06:30 Iga Swiatek [5] v. Jill Teichmann
10:00 Coco Gauff [Q] v. Belinda Bencic [2]

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots