WTA
Στο Νο.2 η Osaka, έχασε 2 θέσεις η Σάκκαρη

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 - 9:39

Η Naomi Osaka ανέβηκε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης μετά την κατάκτηση του 4ου Grand Slam τίτλου. Νέο μέλος στο Top 15 η Jennifer Brady, έχασε 2 θέσεις η Μαρία Σάκκαρη. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA μετά το Australian Open.

H πρωταθλήτρια του Australian Open, Naomi Osaka, κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, μειώνοντας τη διαφορά της από την κορυφή, όπου παραμένει η Ashleigh Barty, στους 1.351 βαθμούς.

Η Halep υποχώρησε στο Νο.3, ενώ στο Νο.4 παρέμεινε η Sofia Kenin, στο Νο.5 η Elina Svitolina και στο Νο.6 η Karolina Pliskova. Η 39χρονη Serena Williams, η οποία έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά και έφτασε έως τα ημιτελικά, κέρδισε 4 θέσεις και είναι πλέον στο Νο.7 του κόσμου. Στο Νο.8 βρίσκεται η Aryna Sabalenka, στο Νο.9 η Bianca Andreescu και την κορυφαία 10άδα συμπληρώνει η Petra Kvitova.

Λίγο χαμηλότερα βρίσκεται η φιναλίστ του Australian Open, Jennifer Brady, που ξεπέρασε για μια ακόμα φορά τον εαυτό της, έκανε το καλύτερο τουρνουά της ζωής της ως τώρα και άφησε πίσω της 11 θέσεις, για να σκαρφαλώσει στο Νο.13 του κόσμου. Είναι για πρώτη φορά στο Top 20 η 25χρονη Αμερικανίδα, που βρισκόταν στο Νο.24 και αυτό ήταν και το προηγούμενο career high της.

Και η Karolina Muchova είχε ένα εξαιρετικό τουρνουά, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, με αποτέλεσμα να κερδίσει 5 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.22 του κόσμου. Με τις ανόδους της Brady και της Muchova, η Μαρία Σάκκαρη αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο Νο.25, χάνοντας 2 θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη.

Μεγάλη άνοδο πραγματοποίησε και η Jessica Pegula, που προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Grand Slam και κέρδισε 18 θέσεις. Η 26χρονη Αμερικανίδα βρίσκεται για πρώτη φορά στο Top 50 της WTA και συγκεκριμένα στο Νο.43.

Η 35χρονη Su-wei Hsieh, που επίσης προκρίθηκε στον πρώτο της προημιτελικό σε Slam, κέρδισε 21 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.50, ενώ 18 θέσεις άφησε πίσω της η Daria Kasatkina, που τη δεύτερη εβδομάδα του Australian Open αγωνίστηκε στο 250άρι WTA της Μελβούρνης και το κατέκτησε, ανεβαίνοντας έτσι στο Νο.57.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Όσον αφορά τη χώρα μας, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασαν από μια θέση, παραμένοντας πολύ κοντά μεταξύ τους, στο Νο.273 και στο Νο.277 αντίστοιχα. Είναι οι δυο παίκτριες που βρίσκονται σταθερά στις άλλες δυο κορυφαίες θέσεις της Ελλάδας, πίσω από την 1η φυσικά, όπου είναι πάντα η Μαρία Σάκκαρη. Νέο career high και πρώτη είσοδο στο Top 700 για τη 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη, που κέρδισε 10 θέσεις αυτή την εβδομάδα και είναι στο Νο.693.  

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots