WTA
Έχασε μια θέση η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 - 19:22

Παρά το γεγονός πως είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Μελβούρνη, η Μαρία Σάκκαρη υποχώρησε στο Νο.23 του κόσμου, διατηρώντας ωστόσο πολύ μικρή απόσταση από το Top 20. Νέο career high για τη Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Η Σάκκαρη προκρίθηκε στον 3ο της διαδοχικό ημιτελικό στο tour την προηγούμενη εβδομάδα, στο Grampians Trophy της Μελβούρνης, ωστόσο έχασε μια θέση σήμερα, υποχωρώντας στο Νο.23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ήταν η θέση που κέρδισε η Anett Kontaveit, η οποία κέρδισε τη Σάκκαρη στα ημιτελικά του Grampians Trophy και ανέβηκε στο Νο.22. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια αύξησε τη συγκομιδή της κατά 80 βαθμούς, φτάνοντας συνολικά τους 2.570, και απέχει μόνο 152 βαθμούς από την επιστροφή της στο Top 20.

Στο Top 10 η μόνη αλλαγή ήταν η άνοδος της Petra Kvitova στο Νο.8, με την Τσέχα να αφήνει στο Νο.9 την Bianca Andreescu. Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, την οποία ακολουθούν η Simona Halep και η Naomi Osaka. Στο Νο.4 βρίσκεται η Sofia Kenin και στο Νο.5 η Elina Svitolina.

Η πρωταθλήτρια του Gippsland Trophy, Elise Mertens, κέρδισε 4 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.16, ενώ στο Top 20 επέστρεψε η Marketa Vondrousova, που κέρδισε μια θέση. Στο Νο.65 ανέβηκε η Kaia Kanepi, που κέρδισε 29 θέσεις, ενώ μια από τις πρωταγωνίστριες της προηγούμενης εβδομάδας ήταν και η Ann Li, που άφησε πίσω της 30 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.69.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Στο Νο.2 της Ελλάδας είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται στο Νο.272, ενώ πολύ κοντά της είναι η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο Νο.276. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που είναι 17 ετών και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες στην Αττάλεια, κέρδισε 14 θέσεις και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.703 του κόσμου.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots