WTA
Ονειρική επιστροφή για την Barty (vid)

 
Ashleigh Barty
Ashleigh Barty
tn team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 5:18

Ένα χρόνο μετά από το τελευταίο της τουρνουά, η Ashleigh Barty συνδύασε την επιστροφή της στο tour με την κατάκτηση ενός τίτλου στη Μελβούρνη, μετά και τη νίκη της επί της Garbine Muguruza στον τελικό του Yarra Valley Classic.

Αήττητη παρέμεινε την πρώτη της εβδομάδα στο tour μετά από σχεδόν ένα χρόνο η Ashleigh Barty, η οποία επικράτησε της Garbine Muguruza με 7-6 (3), 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Yarra Valley Classic.

Η 24χρονη Αυστραλή, η οποία διατηρείται στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από πέρσι χάρη και στους κανονισμούς που εφάρμοσε η WTA εξαιτίας της πανδημίας, βρέθηκε 2 φορές πίσω με break στο 1ο σετ, στο 1-3 και στο 4-5, κατάφερε όμως και τις δυο να ισοφαρίσει. Στο tie-break κυριάρχησε, αφού προηγήθηκε με 4-0 και αργότερα με 5-1, για να το ολοκληρώσει στους 10 πόντους, κατακτώντας το δηλαδή με 7-3.

Στο 2ο σετ η Αυστραλή έκανε ένα γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-0, όμως η Muguruza με break back έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και αργότερα παίρνοντας και το προβάδισμα με 4-3.

Αυτό ήταν ωστόσο το τελευταίο game που μπόρεσε να κερδίσει η Ισπανίδα, αφού η Barty έκανε στη συνέχεια τρια εξαιρετικά games. Πρώτα ισοφάρισε σε 4-4, αργότερα ανέκτησε το προβάδισμα με break για το 5-4 και με ένα love service game ολοκλήρωσε τον θρίαμβό της, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Η εντυπωσιακή επιστροφή της Barty, σήμανε τον 9ο τίτλο της καριέρας της (9-5 σε τελικούς). Παρότι αγωνίστηκε μόνο για δυο μήνες την περσινή σεζόν, είχε προλάβει να κερδίσει έναν τίτλο στην Αδελαΐδα κι αυτή είναι η 5η διαδοχική χρονιά που κατακτά τουλάχιστον έναν τίτλο η 24χρονη Αυστραλή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots