WTA
"Άγγιξε" το αήττητο πριν από το AO! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021 - 4:09

H Μαρία Σάκκαρη "άγγιξε" το απόλυτο των νικών για την πρώτη εβδομάδα της στη Μελβούρνη, αλλά παρότι είχε διπλό match point, γνώρισε την ήττα στον τελευταίο αγώνα της γι' αυτή την εβδομάδα από την Anett Kontaveit. Με πολύ καλές εντυπώσεις θα μπει στο Australian Open η 25χρονη Ελληνίδα.

Μετά από έναν πολύ ποιοτικό αγώνα στη Margaret Court Arena, η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την ήττα από την Anett Kontaveit με 2-6, 6-3, 11-9, για την ημιτελική φάση του Grampians Trophy.

Να σημειωθεί πως και οι δυο παίκτριες μπήκαν στο γήπεδο γνωρίζοντας πως δεν μπορούν να διεκδικήσουν το τρόπαιο, αφού χθες η WTA αποφάσισε να μην γίνει ο τελικός του τουρνουά, εξαιτίας του Australian Open, που ξεκινάει τη Δευτέρα.

Έτσι, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ήταν η πρόκριση στον τελικό, κάτι που κατάφερε η Kontaveit, παρότι στην αρχή η πλάστιγγα φαινόταν να γέρνει προς την πλευρά της Μαρίας.

Κάνοντας ένα εξαιρετικό 1ο σετ, η 25χρονη Ελληνίδα έφτασε στο 6-2 σε μισή μόλις ώρα. Στο 2ο σετ έμεινε πίσω με 0-3, κατάφερε όμως να μειώσει σε 2-3 και σε 3-4, κάνοντας αισθητή την παρουσία της και σ' αυτό το σετ. Η Kontaveit κατάφερε ωστόσο να κάνει ακόμα ένα break για το 5-3 και τελικά να πάρει το 2ο σετ στο 9ο game.

H Σάκκαρη, που για πρώτη φορά έδειξε ευάλωτη στο σερβίς της για ένα ολόκληρο σετ στο τουρνουά, προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1 στο match tie-break και μπορεί αρχικά το προβάδισμα αυτό να χάθηκε, στη συνέχεια όμως πήρε και πάλι τον έλεγχο και βρέθηκε μπροστά με 9-7, "αγκαλιάζοντας" την 3η διαδοχική της νίκη στη Μελβούρνη.

Η Kontaveit κατάφερε να παίξει 2 μεγάλους πόντους υπό πίεση και να σβήσει και τα δυο match points, ισοφαρίζοντας σε 9-9, ενώ με ένα μεγάλο σερβίς πήρε και τον επόμενο πόντο, για να φέρει match point στο μέρος της. Μια ευκαιρία ήταν αρκετή για την Εσθονή, που πήρε και τον επόμενο πόντο, έχοντας και τη βοήθεια του φιλέ, για να ολοκληρώσει μια πολύ μεγάλη ανατροπή.

Αυτή ήταν η 4η νίκη της Kontaveit επί της Σάκκαρη, σε 8 αναμετρήσεις (4-4). Παρά την ήττα και τον πικρό τρόπο με τον οποίο ήρθε, η Σάκκαρη έκανε μια φανταστική εβδομάδα στη Μελβούρνη, δείχνοντας πανέτοιμη για το Australian Open.

Κέρδισε χωρίς να απωλέσει σετ τις Leylah Fernandez και Angelique Kerber, παίζοντας πολύ επιθετικό και σταθερό τένις. Και σήμερα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πολύ καλή επιθετικά, τελειώνοντας το παιχνίδι με 28 winners και 25 αβίαστα λάθη. Πήρε συντριπτικά την πρωτοβουλία των επιθέσεων σε σχέση με την Kontaveit, που είχε μόλις 7 winners και 17 λάθη στο παιχνίδι.

Η Σάκκαρη, η οποία αγωνίστηκε για 3ο διαδοχικό τουρνουά που έλαβε μέρος στα ημιτελικά, θα επιστρέψει στο γήπεδο την Τρίτη, όταν και θα αντιμετωπίσει για τον 1ο γύρο του Australian Open την Kristina Mladenovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots