WTA
"Κατατρόπωσε" την Kerber η απίθανη Σάκκαρη! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη
tn team Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 - 4:47

Η Μαρία Σάκκαρη έδωσε συνέχεια στις καταπληκτικές εμφανίσεις της και "εξαφάνισε" την Angelique Kerber στη Margaret Court Arena, για να προκριθεί στον 3ο διαδοχικό της ημιτελικό στο tour.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και φρόντισε να το δείξει αυτό και σήμερα, επικρατώντας της Angelique Kerber με 6-4, 6-2, σε 76 μόλις λεπτά.

Ο αγώνας άλλαξε γήπεδο και από τη 1573 Arena μεταφέρθηκε στη Margaret Court Arena, ανοίγοντας το πρόγραμμα του 3ου μεγαλύτερου γηπέδου της Μελβούρνης, περίπου στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική).

Η Σάκκαρη έμεινε πίσω με break στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, στο 0-2. Παρότι μείωσε σε 1-2, δέχτηκε νέο break και έμεινε πίσω με 1-4, ενώ λίγο έλειψε να υποστεί κι άλλο break, στο 1-4, 30-40. Κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους για να μειώσει σε 2-4.

Ξεκίνησε έτσι μια αντεπίθεση, στην οποία κυριάρχησε απόλυτα στο court και δεν άφησε την Kerber να κάνει το παιχνίδι της. Κέρδισε 9 games στη σειρά, για να μετατρέψει το 1-4 σε 6-4, 4-0, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την αναμέτρηση! Φυσικά η Kerber είναι μια παίκτρια που δεν τα παρατάει ποτέ και αυτό το γνωρίζει καλύτερα η Σάκκαρη, η οποία δεν επαναπαύτηκε και συνέχισε ως το τέλος να παίζει εξαιρετικά και να είναι πολύ συγκεντρωμένη, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στο 8ο game του 2ου σετ.

Η Μαρία ολοκλήρωσε το πολύ εντυπωσιακό της παιχνίδι με 26 winners και 22 αβίαστα λάθη, ενώ η Kerber είχε μόλις 10 winners και υπέπεσε σε 25 αβίαστα λάθη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.22 στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στον 3ο της διαδοχικό ημιτελικό στο tour, μετά από την Οστράβα στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, αλλά και το Άμπου Ντάμπι στο ξεκίνημα του 2021.

Αύριο, στις 02:00 ώρα Ελλάδας, θα αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit, που μπήκε χωρίς αγώνα στα ημιτελικά μετά την απόσυρση της Victoria Azarenka, που είχε μια ενόχληση στη μέση της και βάζοντας προτεραιότητα το Australian Open, δεν θέλησε να ρισκάρει με το να αγωνιστεί σήμερα. Αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας για τη Σάκκαρη στο τουρνουά, αφού ο τελικός δεν θα πραγματοποιηθεί, όπως ανακοινώθηκε.

Άλλες 7 φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν Σάκκαρη και Kontaveit, με την Ελληνίδα να μετράει 4 νίκες και την Εσθονή 3. Στην τελευταία τους συνάντηση, που ήταν το 2019 στη Ρώμη, η Μαρία είχε χάσει μόλις 5 games (6-3, 6-2).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots