WTA
Σάκκαρη: "Έτοιμη για το επόμενο βήμα"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 - 19:15

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για τη φιλοδοξία της να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα της, τη σημαντικότητα της φυσικής της κατάστασης, αλλά και τη μεγάλη βελτίωση στο σερβίς της.

Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έδειξε τη σημαντική βελτίωση του σερβίς της στο Άμπου Ντάμπι και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πλέον νιώθει έτοιμη για μια μεγάλη πορεία και σε Grand Slam.

"Είμαι έτοιμη να κάνω τα επόμενα βήματα, να πάω πιο μακριά σε ένα Grand Slam. Κάτι που φαντάζομαι πως είναι πολύ αγχωτικό για το μυαλό και για το σώμα. Θέλω όμως να νιώσω αυτές τις στιγμές και να δω πως είναι", είπε η Σάκκαρη, σε μια συνέντευξη που έδωσε μέσω του Zoom στο tennis.com.

Το τελευταίο διάστημα η Σάκκαρη ήταν απομονωμένη στο δωμάτιο της, δεν σταμάτησε όμως να δουλεύει το σώμα της. Παράλληλα, παρουσίασε το νέο της λογότυπο, που ήταν εμπνευσμένο από την Ελλάδα και την ιστορία της, αλλά και μια σειρά ασκήσεων μέσα από το Instagram, με τίτλο "Sparring with a Spartan".

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por SAKKATTACK (@mariasakkari)

"Συζητούσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γι' αυτό το λογότυπο με την ομάδα μου. Ξέρουν πόσο αγαπώ την Ελλάδα, θα έλεγα πως είμαι ερωτευμένη με την πατρίδα μου. Μετά την οικογένεια και τους φίλους μου, είναι το αμέσως πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου.

Ήθελα να δείξω σε όλους πόσο σημαντική είναι για μένα, οπότε το λογότυπο ήταν εμπνευσμένο από την ελληνική ιστορία και τη μυθολογία. Μας άρεσε πολύ αυτή η ιδέα, οπότε καθίσαμε, είπαμε τις ιδέες μας και επιλέξαμε την καλύτερη."

Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, υπήρχαν άνθρωποι που έχαναν τη δουλειά τους και πέθαιναν. Δεν ήθελα να παρουσιάσω αυτό το νέο εγχείρημα τότε. Όταν όμως επέστρεψα στην Αυστραλία και επανενώθηκα ξανά με τους Έλληνες ομογενείς, σε μια χρονιά που είναι και ολυμπιακή, σκέφτηκα πως ταιριάζει και βγάζει νόημα."

Αυτή η επανένωση ήταν διαδικτυακή για την ώρα, καθώς η Σάκκαρη δεν μπορούσε να βγει από το δωμάτιο της αυτές τις 14 ημέρες.

"Αυτό που περιμένω από τον εαυτό μου είναι να νιώθω καλά μετά από την πρώτη προπόνηση. Δεν θέλω να νιώσω πως πεθαίνω, γιατί ειδικά σε ένα σπίτι ή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μπορεί να γίνει δύσκολο να αναπνεύσεις. Για κάποιον άλλο άνθρωπο που ασκείται στο σπίτι του, θα προσπαθήσει να βγάλει ένα πρόγραμμα με το οποίο θα είναι άνετα έως το τέλος. Αν νιώσει εξάντληση από την αρχή, θα είναι δύσκολο να το ολοκληρώσει.

Η αντοχή είναι πιθανότατα ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού μου, αυτό που με κρατάει σ' αυτή τη φόρμα. Πρέπει να εκμεταλλεύομαι τις σωματικές μου ικανότητες στους αγώνες μου. Ξέρω πως μπορώ να αντέξω πολύ και αν δεν το είχα αυτό, δεν είναι ότι θα μπορούσα να ξεφύγω από έναν αγώνα με τα μεγάλα σερβίς ή ότι είμαι πολύ ψηλή. Το σερβίς μου σίγουρα έχει βελτιωθεί, αλλά δεν έχω και τα μεγαλύτερα χτυπήματα στο tour.

Αν δεν είχα την κίνηση μου, δεν θα ένιωθα καλά μέσα στο γήπεδο. Για μένα, είναι ο συνδυασμός όλων: του να είσαι fit, γρήγορος και να έχεις τη δυνατότητα να αντέχεις σε μεγάλα παιχνίδια."

Δίχως αμφιβολία η Σάκκαρη είναι μια από τις καλύτερες αθλήτριες στο tour και αυτό διαπιστώνει και η ίδια και από τα μηνύματα που λαμβάνει από τις άλλες παίκτριες.

"Παίρνω πολλά αστεία μηνύματα. Κάποιοι παίκτες μου λένε ότι νόμιζαν πως θα πέθαιναν κάνοντας το πρόγραμμά μου για τα πόδια!"

Η Σάκκαρη θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση την ερχόμενη εβδομάδα, παίζοντας στο Grampians Trophy της Μελβούρνης. Πρόκειται για το ειδικό τουρνουά που δημιουργήθηκε εκτάκτως για τις παίκτριες που πέρασαν αυστηρή καραντίνα και θα αρχίσει λίγο αργότερα από τα άλλα δυο τουρνουά της εβδομάδας, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου. Αργότερα, βεβαίως, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί στο Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots