WTA
Σπουδαία νίκη για τη Δέσποινα στην Τζόρτζια!

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 20:45

Μια πολύ μεγάλη εμφάνιση έκανε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έχασε μόνο 4 games από την Αμερικανίδα Francesca Di Lorenzo, No.143 στην παγκόσμια κατάταξη, στην πρώτη Top 150 νίκη της καριέρας της.

Ιδανικά ξεκίνησε την προσπάθειά της στο δυνατό τουρνουά των 60.000 δολαρίων που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στη Ρώμη της Τζόρτζια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η 27χρονη Ελληνίδα, η οποία έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι στο ξεκίνημα της χρονιάς, πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της απέναντι στην Francesca Di Lorenzo, με 6-3, 6-1.

Μόλις 72 λεπτά χρειάστηκε η Παπαμιχαήλ, για να αποκλείσει την 23χρονη Αμερικανίδα, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.143 στον κόσμο. Στα πρώτα λεπτά προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1. Η Di Lorenzo μείωσε σε 5-3, αλλά με νέο break η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έβαλε τέλος στο 1ο σετ. Στο 2ο σετ η Δέσποινα προηγήθηκε και πάλι με 4-0 και αυτή τη φορά χρειάστηκε 7 games για να ολοκληρώσει το σετ και να "κλειδώσει" τη μεγάλη πρόκριση.

Στη φάση των "16" του Georgia's Rome Tennis Open, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει είτε τη Γερμανίδα Katharnia Gerlach, No.248 στον κόσμο, είτε την Ισπανίδα Irene Burillo Escorihuela, Νο.331 στον κόσμο και qualifier στο τουρνουά.

Εντωμεταξύ η Παπαμιχαήλ είναι και στα προημιτελικά του διπλού της hardcourt διοργάνωσης, καθώς μαζί με την Katie Swan από τη Μεγάλη Βρετανία απέκλεισαν χθες το Νο.4 ζευγάρι του ταμπλό, τη Ρωσίδα Amina Anshba και τη Βενεζουελανή Andrea Gamiz, με 6-0, 6-7 (5), 10-8.

Στον επόμενο αγώνα τους, η Δέσποινα και η Swan θα αντιμετωπίσουν τη Ρουμάνα Gabriela Talaba και τη Μεξικανή Renata Zarazua, για μια θέση στην ημιτελική φάση.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots