WTA
Στο Νο.22 η Σάκκαρη, ανέβηκε στο Νο.7 η Sabalenka

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 10:02

H Μαρία Σάκκαρη διατηρήθηκε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η πρωταθλήτρια του Άμπου Ντάμπι, Aryna Sabalenka, ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.7 του κόσμου.

Η Σάκκαρη ξεκίνησε πολύ δυνατά τη χρονιά και πραγματοποίησε ένα πολύ καλό τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Abu Dhabi WTA Women's Open Tennis. Δεν κατάφερε παρόλα αυτά να βελτιώσει τη θέση της, αλλά διατηρήθηκε στο Νο.22 και επιπλέον μείωσε τη διαφορά της από τη Marketa Vondrousova και το Νο.21 στους 48 βαθμούς, από τους 133 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Θυμίζουμε πως η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έχει φτάσει έως και το Νο.20, από το οποίο αυτή τη στιγμή τη χωρίζουν μόνο 160 βαθμοί.

Η μοναδική παίκτρια που κατάφερε να κερδίσει τη Σάκκαρη και η πρωταθλήτρια του Άμπου Ντάμπι, Aryna Sabalenka, κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Νο.7, αλλάζοντας το Top 10.

Σταθερά στην 1η θέση είναι η Ashleigh Barty, την οποία ακολουθούν η Simona Halep στο Νο.2, η Naomi Osaka στο Νο.3 και η Sofia Kenin στο Νο.4. Στο Νο.5 βρίσκεται η Elina Svitolina και στο Νο.6 η Karolina Pliskova, ενώ πίσω από την 7η Sabalenka, την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Bianca Andreescu, Petra Kvitova και Kiki Bertens.

Μετά την πορεία της μέχρι τον τελικό στο Άμπου Ντάμπι, η 23χρονη Veronika Kudermetova κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.36 του κόσμου, βελτιώνοντας το career high της. Τέλος, η 18χρονη Marta Kostyuk, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο πρώτο τουρνουά της χρονιάς, κέρδισε 21 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.78.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που αμφότερες αγωνίστηκαν στο κυρίως ταμπλό του Άμπου Ντάμπι, σημείωσαν μικρές ανόδους και βρίσκονται στο Νο.266 και στο Νο.276 της παγκόσμιας κατάταξης αντίστοιχα. Η 17χρονη Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε 11 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.755, που είναι και το νέο της career high.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots