WTA
Σάκκαρη: "Σημαίνει πολλά για μένα"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 16:30

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε για την ψυχοσύνθεσή της μετά τη νέα πολύ σπουδαία πρόκριση στο Άμπου Ντάμπι, για το τι έχει αλλάξει στο παιχνίδι της σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για τον επόμενο αγώνα της, με την Aryna Sabalenka.

"Το να κερδίσω αυτές τις παίκτριες αυτή την εβδομάδα σημαίνει πολλά για μένα. Παίζω με παίκτριες που δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν, όπως χθες η Muguruza, οπότε θα τις ξέρω καλύτερα όταν τις αντιμετωπίσω ξανά. Σε γενικές γραμμές, παίρνω μεγάλη αυτοπεποίθηση μ' αυτό το ξεκίνημα στη χρονιά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα ταξιδέψω στην Αυστραλία έχοντας δώσει μερικούς πολύ καλούς αγώνες", είπε η Σάκκαρη, μετά τη νίκη της επί της πρωταθλήτριας του Australian Open και Νο.4 του κόσμου, Sofia Kenin.

Μόνο εύκολος δεν ήταν ο αγώνας για τη Σάκκαρη, που έχασε το 1ο σετ με 6-2, κατάφερε όμως να κάνει ένα τρομερό σερί 10 διαδοχικών κερδισμένων games και να φτάσει στην ανατροπή με το θριαμβευτικό 2-6, 6-2, 6-0.

"Στην αρχή νομίζω ήμουν λίγο βιαστική. Δεν ήξερα τι να κάνω, όταν είδα πως αυτό που έκανα μέχρι τότε δεν λειτουργούσε. Προσπάθησα να κάνω κάτι διαφορετικό και δούλεψε. Προσπάθησα να είμαι πιο σταθερή και να βάζω στο γήπεδο περισσότερες μπάλες", είπε η Σάκκαρη.

"Νομίζω πως έκανα πολλά λάθη και προσπαθούσα να βγάλω πολύ μεγάλα χτυπήματα στην αρχή, ενώ δε χρειαζόταν να το κάνω. Είμαι χαρούμενη που για μια ακόμα φορά κατάφερα να βρω τρόπο να γυρίσω τον αγώνα."

Με 4 συνεχόμενες νίκες και μάλιστα απέναντι σε πολύ δυνατές παίκτριες, αυτό είναι αναμφίβολα το καλύτερο ξεκίνημα που έχει κάνει η Σάκκαρη σε μια σεζόν στην καριέρα της.

"Ένα από τα πράγματα που με έχει βοηθήσει πολύ, είναι πως συνειδητοποίησα ότι μπορώ να έχω πολύ βαριά χτυπήματα. Βάζω πολλή δύναμη και τη χρησιμοποιώ σωστά. Μέχρι πέρσι δεν μπορούσα να κοντρολάρω τη δύναμη στα χτυπήματά μου, χτυπούσα πολύ δυνατά τη μπάλα και έκανα πολλά λάθη. Τώρα βρήκα τρόπο και βρήκα τον κατάλληλο ρυθμό που πρέπει να έχω στο court, οπότε αυτό μου δίνει την ευκαιρία να χτίζω και την αυτοπεποίθησή μου."

Αυτή ήταν η 5η Top 5 και η 11η Top 10 νίκη για τη Σάκκαρη, που αύριο θα αγωνιστεί απέναντι στην Aryna Sabalenka, στον 10ο ημιτελικό στην καριέρα της. Θα είναι η 5η αναμέτρησή τους στο tour, με τη Λευκορωσίδα να προηγείται στο head-2-head με 3-1.

"Είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση τώρα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές μαζί. Έχει μια εκπληκτική καριέρα μέχρι τώρα και είναι  πολύ νέα. Είναι μια από τις δυνατότερες παίκτριες εκεί έξω. Την κέρδισα μια φορά και πιστεύω πως μπορώ να το ξανακάνω. Δεν λέω πως θα το κάνω, αλλά θα είναι δύσκολο ματς και για τις δυο ματς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots