WTA
Πρώτος ημιτελικός για τη 18χρονη Kostyuk (vid)

 
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 - 14:37

H Marta Kostyuk έδωσε συνέχεια στην καταπληκτική της εβδομάδα στο Άμπου Ντάμπι, για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό σε WTA διοργάνωση.

Μετά από ένα χαμένο σετ με bagel, η 18χρονη Marta Kostyuk κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να επικρατήσει της Sara Sorribes Tormo με 0-6, 6-1, 6-4, για να προκριθεί στον σημαντικότερο ημιτελικό της καριέρας της, στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι.

Η νεαρή Ουκρανή τενίστρια έχασε τα πρώτα 7 games της αναμέτρησης, αλλά δε "λύγισε" και συνέχισε να ελπίζει. Κατάφερε να ανατρέψει πλήρως την εικόνα, κάνοντας εκείνη ένα σερί 7 κερδισμένων games, που την έφεραν μπροστά με 1-0 στο 3ο σετ.

Το 3ο σετ ήταν πολύ διαφορετικό από τα πρώτα δυο, καθώς ήταν πολύ αμφίρροπο και ξεκίνησε με 6 break, 3 για κάθε παίκτρια! Η Ισπανίδα κράτησε πρώτη το σερβίς της στο 7ο game και πέρασε μπροστά με 4-3.

Η Kostyuk δεν πτοήθηκε, έσβησε ένα break point για να αποφύγει το 3-5 και αφού ισοφάρισε σε 4-4, κατάφερε να κάνει εκείνη το καθοριστικό break, μετά από 3 ευκαιρίες. Αφού πήρε και πάλι το προβάδισμα με 5-4, η Ουκρανή σέρβιρε με επιτυχία για τη νίκη στο 10ο game και ολοκλήρωσε το ματς σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Από το Νο.99 του κόσμου που βρίσκεται σήμερα, η Kostyuk αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 21 θέσεις την επόμενη εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας για πρώτη φορά στο Νο.78. Θα βελτιώσει κατά τουλάχιστον 19 θέσεις το προηγούμενο career high της, που είναι το Νο.97.

Στον πρώτο της ημιτελικό στο tour, θα αντιμετωπίσει είτε την συμπατριώτισσά της, Elina Svitolina, είτε τη Ρωσίδα Veronika Kudermetova.

Στον άλλον ημιτελικό θυμίζουμε πως θα αναμετρηθούν η Μαρία Σάκκαρη με την Aryna Sabalenka. Η Sabalenka κέρδισε στον πρώτο αγώνα της ημέρας την Elena Rybakina, ενώ η Σάκκαρη απέκλεισε την κορυφαία του ταμπλό, Sofia Kenin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots