WTA
Κέρδισε ξανά την Gauff και μπήκε 16άδα η Σάκκαρη (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021 - 16:06

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε την Coco Gauff για 2η φορά χωρίς να χάσει σετ μέσα σε λίγους μήνες και έκλεισε μια θέση για την τελική 16άδα του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε και σήμερα έναν πολύ καλό αγώνα, πήρε πολύ σημαντική ώθηση και μερικούς πολύ κρίσιμους πόντους από το σερβίς της και γενικά ήταν πολύ δυνατή στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα, για να επιβληθεί της 16χρονης Αμερικανίδας με 7-5, 6-2.

H Σάκκαρη, η οποία δεν είχε χάσει σετ από την Gauff ούτε στην πρώτη τους συνάντηση τον περασμένο Αύγουστο στη Νέα Υόρκη (6-1, 6-3), βρέθηκε πίσω από την πολύ ταλαντούχα Αμερικανίδα με 0-3 στα πρώτα λεπτά του σημερινού αγώνα, όσο περνούσε η ώρα όμως έβρισκε τα πατήματά της και στεκόταν όλο και καλύτερα στο court.

Κέρδισε τα 5 επόμενα games και βρέθηκε μπροστά με 5-3, η Gauff όμως ανέκοψε την αντεπίθεσή της Ελληνίδας και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5, σβήνοντας μάλιστα και ένα set point στο 10ο game, όταν σέρβιρε η Αμερικανίδα (4-5, 30-40).

Διατήρησε την ψυχραιμία της σε εκείνο το πολύ κρίσιμο σημείο η Σάκκαρη και κράτησε το σερβίς της για να βρεθεί ξανά μπροστά με 6-5 και να κάνει το break στο 12ο game, με το οποίο έκλεισε τελικά το 1ο σετ.

Και το 2ο σετ ήταν αρκετά κλειστό, παρά το τελικό 6-2. Η Σάκκαρη κατάφερε να κερδίσει 3 διαδοχικά πολύ κλειστά games και να μετατρέψει το 1-1 σε 4-1, αποκτώντας τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, πρώτα έσβησε 3 break points για να αποφύγει το break και να κάνει το υπέρ της 2-1. Αργότερα έκανε εκείνη το break, σε ακόμα ένα γεμάτο game με πολλές ισοπαλίες και 3 συνολικά break point για την Ελληνίδα, που ανέτρεψε μάλιστα το 30-0 στο ξεκίνημα του game και έφτασε τελικά στο 3-1.

Στο επόμενο game επέστρεψε από το 15-30 και σέρβιρε επιτυχώς για το 4-1, σχεδόν τερματίζοντας τις ελπίδες της Gauff, αφού η Αμερικανίδα δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική στο υπόλοιπο του αγώνα, με τη Σάκκαρη να κάνει το 5-2 με love service game και ένα ακόμη break, το 6ο της στην αναμέτρηση, για να διαμορφώσει το τελικό 6-2 με ένα "rocket forehand", έπειτα από 1 ώρα και 28 λεπτά αγώνα.

Έχοντας κάνει το 2 στα 2 και μάλιστα χωρίς χαμένο σετ στο πολύ δυνατό τουρνουά του Άμπου Ντάμπι, η 25χρονη Ελληνίδα εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των "16" του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open, εκεί όπου την περίμενε η Garbine Muguruza.

Η Ισπανίδα βρίσκεται επίσης σε πολύ καλή κατάσταση και ξεκίνησε τη χρονιά της με μόλις 11 χαμένα games σε 2 αναμετρήσεις. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκε της Kristina Mladenovic με 6-2, 6-4 και σήμερα κέρδισε για τον 2ο γύρο την Aliaksandra Sasnovich με 6-1, 6-4.

Αναμένεται ένας αγώνας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πολυπόθητη θέση στα προημιτελικά του πρώτου τουρνουά της χρονιάς, ενώ θα είναι και η πρώτη συνάντηση της Σάκκαρη με τη Muguruza στο WTA Tour.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots