WTA
Έχασαν την πρόκριση μέσα από τα χέρια τους Σάκκαρη και Vekic (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη & Donna Vekic
Μαρία Σάκκαρη & Donna Vekic
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 - 17:05

Η Μαρία Σάκκαρη και η Donna Vekic έφτασαν πάρα πολύ κοντά στην πρόκριση στη 16άδα του διπλού στο Άμπου Ντάμπι, όμως γνώρισαν την ήττα από την Ajla Tomljanovic και την πρωταθλήτρια του Australian Open, Sofia Kenin.

Η Μαρία Σάκκαρη και η Donna Vekic ηττήθηκαν από τις Ajla Tomljanovic και Sofia Kenin, με 4-6, 7-5, [10-7], με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός 2ου γύρου στο τουρνουά του Άμπου Ντάμπι.

Σάκκαρη και Vekic, που είναι πολύ καλές φίλες μεταξύ τους, αλλά και με την Tomljanovic, βρέθηκαν πίσω με 1-3 στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο πέρασαν στην αντεπίθεση και κατάφεραν να κερδίσουν τα 10 από τα 12 επόμενα games. Απέκτησαν ένα προβάδισμα με 6-4, 5-1 και αγκάλιασαν τη νίκη. Ήταν και δυο πόντους μακριά απ' αυτή στο σερβίς της Vekic, στο 5-3, 30-0 του 2ου σετ.

Οι Tomljanovic και Kenin έμειναν στο παιχνίδι και έκαναν ένα νέο break, που τις έβαλαν για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Κατέληξαν να κερδίσουν τα 6 τελευταία games του 2ου σετ και στο match tie-break, το οποίο ήταν ισορροπημένο έως και το 6-6, επικράτησαν με 10-7 και ολοκλήρωσαν μια μεγάλη ανατροπή.

Στον 2ο γύρο του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open, Tomljanovic και Kenin θα αντιμετωπίσουν τις πολύ δυνατές Κινέζες Yifan Xu και Zhaoxuan Yang, που βρίσκονται στο Νο.7 του ταμπλό.

Αύριο, η Σάκκαρη θα αγωνιστεί και στον 2ο γύρο του μονού, ενάντια στην πολύ ταλαντούχα Coco Gauff, με φόντο μια θέση στην τελική 16άδα του δυνατού τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots