WTA
Παπαμιχαήλ: "Δουλεύω χρόνια για να είμαι σε τέτοιους αγώνες"

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ Φωτογραφία: Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 - 16:22

Το tennisnews.gr επικοινώνησε με τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που μας μετέφερε τις μοναδικές εμπειρίες της από το Άμπου Ντάμπι, όπου κοίταξε στα μάτια την Karolina Pliskova, καθώς και τους στόχους της για τη συνέχεια.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τρεις Ελληνίδες παίκτριες αγωνίστηκαν στο κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης στο Άμπου Ντάμπι. Μια απ' αυτές ήταν και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία αποκάλυψε στο tennisnews.gr πως δεν είχε καν στο πρόγραμμά της το συγκεκριμένο τουρνουά, αλλά μόλις είδε ότι υπήρχε η πιθανότητα να μπει στα προκριματικά, λόγω των πολλών εγκαταλείψεων που προέκυψαν και από τα προκριματικά του Australian Open που θα ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα, ταξίδεψε αμέσως στο Άμπου Ντάμπι.

Μπήκε στο κυρίως ταμπλό και είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει στο κεντρικό γήπεδο του Zayed Sports City μια από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, την Karolina Pliskova, απέναντι στην οποία στάθηκε πολύ καλά, ειδικά στο 2ο σετ, το οποίο διεκδίκησε επί ίσοις όροις.

"Ακόμα προσπαθώ να πιστέψω όλα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες. Δεν ήταν στο πρόγραμμα να παίξω αυτό το τουρνουά και είδαμε ότι είχα ευκαιρία να μπω και ήρθαμε αμέσως. Πρώτη νίκη στα προκριματικά ενός 500 και debut στο κυρίως ταμπλό. Δουλεύω τόσα χρόνια ονειρεύοντας τέτοιους αγώνες και πιστεύω ότι τα έδωσα όλα. Ελπίζω στο μέλλον να ξαναέχω τέτοιες ευκαιρίες πιο συχνά", είπε η Δέσποινα στο tennisnews.gr.

H Pliskova, η οποία βρίσκεται στο Νο.6 του κόσμου, έχοντας περάσει φυσικά και από το Νο.1, είναι η παίκτρια με το υψηλότερο ranking που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Δέσποινα. Τον περσινό Φεβρουάριο είχε αντιμετωπίσει την Anett Kontaveit για το Billie Jean King Cup, Νο.22 στον κόσμο, πηγαίνοντάς τα πολύ καλά και σε εκείνον τον αγώνα, τον οποίο είχε χάσει στα τρια σετ (6-3, 3-6, 0-6).

"Ήταν η παίκτρια με το μεγαλύτερο ranking που αντιμετώπισα. Έπαιξα με την Εθνική με την Kontaveit που ήταν και αυτή πολύ ψηλά, αλλά μια παίκτρια που έχει υπάρξει Νο.1 κόσμου και τωρινό Νο.6 δεν είχα ξαναπαίξει. Χαίρομαι που παλεύω όμως και τις κοιτάω στα μάτια παρόλη την διαφορά βαθμολογίας."

Η επόμενη μέρα βρίσκει την 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια πίσω στην Ευρώπη, συνεχίζοντας τη σεζόν της στα δυνατότερα τουρνουά της ITF, με στόχο να επιστρέψει σε κάποιο WTA και αργότερα να μπορέσει να πιάσει και τον μεγάλο της στόχο, που είναι η είσοδος σε ένα Grand Slam.

"Τώρα πάμε βλέποντας και λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Την επόμενη βδομάδα θα παίξω στο Αμβούργο σε ένα 25άρι και την αμέσως επόμενη σε ένα 60άρι στην Γαλλία. Θέλω να προσπαθήσω να μπω σε περισσότερα WTA. Ο στόχος είναι να καταφέρω να πιάσω μια θέση στα προκριματικά των Grand Slam", κατέληξε η Δέσποινα, η οποία βρίσκεται στο Νο.278 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots