WTA
Η εμπειρία της Muguruza στην Πολιτοφυλακή

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza Φωτογραφία: Instagram (@garbimuguruza)
tennisnews team Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 - 12:55

Η Garbine Muguruza μίλησε για την πολύ ξεχωριστή εμπειρία που είχε, υπηρετώντας εθελοντικά για μερικές ημέρες την ισπανική Πολιτοφυλακή και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες και επικίνδυνες αποστολές.

Η Muguruza δεν έδωσε κανέναν αγώνα μετά από το Roland Garros κι έτσι είχε περισσότερο χρόνο για να οργανώσει τη φετινή της preseason. Έβαλε στο πρόγραμμά της και μια πειραματική εβδομάδα, στην οποία κατατάχθηκε στην ισπανική Πολιτοφυλακή, κάτι που ήθελε να κάνει από μικρή. Πήρε μέρος σε αποστολές διάσωσης με το ελικόπτερο, έκανε σπηλαιοκαταδύσεις, πεζοπορία στο βουνό και μαθήματα αυτοάμυνας, μεταξύ άλλων.

"Πάντα ήθελα να κάνω στρατιωτική εκπαίδευση, από τότε που ήμουν παιδί, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να το συνδυάσω με το τένις. Ήταν μια απίθανη εβδομάδα. Πήγαμε στη Μαγιόρκα για να προπονηθούμε και οι περισσότερες από τις ασκήσεις που κάναμε, που ήταν απίθανες, απλώς το να μοιράζεσαι μια τέτοια δουλειά μαζί τους, δεν το κάνουν για τα βραβεία ή τα τρόπαια, ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Το αγάπησα", είπε η Muguruza στο The National News.

Η 27χρονη τενίστρια ωστόσο, ανακάλυψε και την άσχημη μεριά του επαγγέλματος, περνώντας χρόνο στην ακτοφυλακή της Ισπανίας και βλέποντας ανθρώπους από την Αφρική να προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με πολύ επικίνδυνο τρόπο.

"Ήταν πολύ δύσκολο γιατί έβλεπες τόσους ανθρώπους σε ανάγκη. Είχα την εμπειρία να δω διάφορες πτυχές της δουλειάς αυτής και ανακάλυψα πως είναι πολύ δύσκολη. Λατρεύω όλη την περιπέτεια, αλλά υπάρχει και μια άσχημη αλήθεια στα πράγματα που έχουν να αντιμετωπίσουν, που μου άνοιξε τα μάτια."

H Muguruza θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για τη νέα σεζόν σήμερα, απέναντι στην Kristina Mladenovic, για τον 1ο γύρο του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots