WTA
Πρόκριση και για τη Βαλεντίνη στο Άμπου Ντάμπι!

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tennisnews team Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 - 12:40

Μετά από τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Άμπου Ντάμπι προκρίθηκε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε στα τρια σετ τη Luisa Stefani.

Δυο Ελληνίδες θα βρίσκονται στον αυριανό, τελικό γύρο των προκριματικών του Abu Dhabi WTA Women's Tennis Open, καθώς λίγο μετά την Παπαμιχαήλ, τη νίκη εξασφάλισε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η 23χρονη Ελληνίδα, Νο.269 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της Βραζιλιάνας Luisa Stefani, που μπορεί να είναι στο Νο.730 στα μονά, αλλά βρίσκεται στο Νο.33 του κόσμου στα διπλά, με 6-4, 1-6, 6-1.

Από δυο break αντάλλαξαν οι δυο παίκτριες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τη Βαλεντίνη να κάνει και 3ο break στο 7ο game και να περνάει μπροστά με 4-3. Έπειτα κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και μπορεί να έχασε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο επόμενο game (5-3, 40-15), αλλά κράτησε το σερβίς της στο 10ο game και έκανε το 6-4.

Ακολούθησε ένα κακό σετ για τη Βαλεντίνη, που έχασε τον έλεγχο από τα χέρια της και δεν το κυνήγησε περισσότερο, χάνοντάς το με 1-6, όμως πέρασε στην αντεπίθεση αργότερα και φρόντισε να κερδίσει το παιχνίδι στο 3ο σετ, όπου προηγήθηκε με 5-0 και δεν απειλήθηκε καμιά στιγμή, κάνοντας το 6-1 με love service game έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά στο court.

Αύριο, η Βαλεντίνη θα διεκδικήσει την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό της πολύ μεγάλης διοργάνωσης του Άμπου Ντάμπι, σε μια αρκετά δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει την Kateryna Bondarenko, που κέρδισε την Panna Udvardy με 6-7 (5), 6-2, 6-4. Η Bondarenko, στα 34 της χρόνια πια, είναι μια παίκτρια που είχε περάσει από το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA και συγκεκριμένα από το Νο.29.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots