WTA
Tiriac: "Αν η Serena είχε αξιοπρέπεια, θα σταματούσε"

 
Ion Tiriac (©TVR)
Ion Tiriac (©TVR) Serena Williams (©Mike Larence / USTA)
tennisnews team Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 - 14:55

Απίστευτες κουβέντες από τον επιχειρηματία και πρόεδρο της ρουμανικής ομοσπονδίας, Ion Tiriac, που μίλησε αρνητικά για το βάρος και την ηλικία της Serena Williams.

"Στην ηλικία που είναι τώρα και με το βάρος που έχει, δεν μπορεί να κινηθεί το ίδιο καλά με πριν από 15 χρόνια. Η Serena ήταν μια απίστευτη παίκτρια, αλλά αν έχει λίγη αξιοπρέπεια, θα πρέπει να σταματήσει! Από κάθε οπτική γωνία και αν το δούμε", είπε ο Tiriac, στην τηλεοπτική εκπομπή της Ρουμανίας "Network of Idols", που προβάλλεται από το κρατικό TVR.

Ο 81χρονος Ρουμάνος, ο οποίος υπήρξε επαγγελματίας τενίστας τις δεκαετίες του '60 και του '70, είναι πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας τένις, αλλά και ιδιοκτήτης του Masters της Μαδρίτης.

Παρά τα 39 της χρόνια και την εγκυμοσύνη της, η Serena έφτασε σε 4 τελικούς Grand Slam διοργανώσεων απ' όταν επέστρεψε, από το 2018 και έπειτα. Στο αρκετά πρόσφατο US Open ήταν ημιφιναλίστ, ενώ τερμάτισε το 2020 στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Tiriac σχολίασε αρνητικά για την κάτοχο 23 Grand Slam τίτλων, κάνοντας ηλικιακή διάκριση και body shaming. Το 2018, μιλώντας στη γερμανική Bild, είπε: "Με όλο το σεβασμό, η Serena είναι 36 ετών και 90 κιλά. Θα προτιμούσα να βλέπω μια άλλη παίκτρια, σαν τη Steffi Graf."

Η Serena είχε απαντήσει σε εκείνα τα σχόλια, χαρακτηρίζοντάς τα σεξιστικά και αδαή. Όσο για τα καινούργια σχόλια του Tiriac, ανέλαβε δράση ο σύζυγός της, Alexis Ohanyan, γράφοντας στο Twitter: "Είναι ασφαλές να πω πως κανέναν δεν ενδιαφέρει τι πιστεύει ο Ion Tiriac."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots