WTA
Suarez Navarro: "Ποτέ δεν φοβήθηκα"

 
Carla Suarez Navarro
Carla Suarez Navarro Φωτογραφία: Instagram (@carlasuareznava)
tennisnews team Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 - 19:14

Η Carla Suarez Navarro μίλησε για τη δύσκολη μάχη της με τη νόσο Hodgkin, τη χημειοθεραπεία που κάνει εδώ και πλέον 4 μήνες, αλλά και το γεγονός πως δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή, κάτι που τη βοήθησε σε όλη τη διαδρομή.

"Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ καλά. Το σώμα μου αντέδρασε πολύ καλά στη θεραπεία και βρίσκομαι ήδη στο τελευταίο στάδιο. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οι γιατροί μου πρότειναν να ασκούμαι, οπότε το ευκολότερο για μένα ήταν να παίξω τένις. Ήδη θέλω και στοχεύω να επιστρέψω στους αγώνες", είπε η 32χρονη Ισπανίδα, η οποία έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα Sport.

Η Suarez Navarro ακολουθεί χημειοθεραπεία εδώ και 4 μήνες και της μένουν περίπου 2 ακόμα, μέχρι να την ολοκληρώσει. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή και θέλει να δώσει μέσα απ' αυτή την περιπέτεια ένα καλό παράδειγμα και ένα μήνυμα προς όσους πέρασουν κάτι αντίστοιχο.

"Οι γιατροί με φρόντισαν από την πρώτη στιγμή. Μου είπαν πως είναι ιάσιμο, με γέμισαν με ελπίδα και αυτοπεποίθηση. Αυτά τα συναισθήματα ποτέ δεν με εγκατέλειψαν και ποτέ δεν ένιωσα φόβο. Ξέρω πως μπορώ να γίνω παράδειγμα για πολλούς ανθρώπους που θα το περάσουν αυτό στο μέλλον. Θέλω να ξέρετε πως με την κατάλληλη συμπεριφορά, με θετικότητα και αυτοπεποίθηση, μπορείτε να το περάσετε."

Όπως έχει πει και σε προηγούμενες δηλώσεις της, η Suarez Navarro σκοπεύει να επιστρέψει στο tour, ώστε να μπορέσει να τερματίσει την καριέρα της με τους δικούς της όρους. Θυμίζουμε πως είχε ανακοινώσει ότι το 2020 θα ήταν η τελευταία της χρονιάς, όμως προέκυψε μια μεγάλη αναστολή του tour λόγω του Covid-19 και η ασθένειά της, που δεν της επέτρεψαν να αποχαιρετήσει το άθλημα όπως θα ήθελε.

"Θέλω να πω το αντίο μέσα από το γήπεδο και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να το κάνω να συμβεί. Θα περιμένω να τελειώσει η θεραπεία και να δω πως θα βγει το πρόγραμμα του 2021, αλλά κάτι έχω στο μυαλό μου και τώρα. Θα ήθελα να επιστρέψω το καλοκαίρι. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, γιατί με τη θεραπεία κουράζομαι πολύ πιο εύκολα και είναι πολύ δύσκολο να αναπληρώσω τις δυνάμεις μου. Όμως θα είμαι χαλαρή, δεν βιάζομαι. Αν είναι να συμβεί κάτι, θα συμβεί. Θα βάλω τα δυνατά μου για να αναρρώσω και να επιστρέψω στο τένις, αλλά το αντιμετωπίζω μέρα με τη μέρα."

Κλείνοντας, η Ισπανίδα μίλησε και για τα μελλοντικά της σχέδια, μετά το τέλος της καριέρας της: "Θα είμαι ο ίδιος άνθρωπος, θα ζω ήρεμα. Πιθανότατα δεν θα ταξιδεύω τόσο πολύ, αλλά θα συνεχίσω να απολαμβάνω το τένις από απόσταση. Θα ήθελα να ξεκινήσω οικογένεια και έχω μερικά ακόμα πράγματα στο μυαλό μου, τα οποία προφανώς δεν μπορώ να κάνω όσο είμαι επαγγελματίας τενίστρια."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots