WTA
Muguruza: "Ήταν σοκαριστικό όταν έμαθα για την Carla"

 
Muguruza: "Ήταν σοκαριστικό όταν έμαθα για την Carla"
tennisnews team Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 - 13:08

H Garbine Muguruza μίλησε για την καλή της φίλη και συμπαίκτρια, Carla Suarez Navarro, που τους τελευταίους μήνες δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ζωής της, με το Λέμφωμα Hodgkin.

"To έμαθα πριν το US Open και ήταν σοκαριστικό, επειδή ποτέ δεν περιμένεις να συμβεί κάτι τέτοιο σε κάποιον τόσο κοντινό σου άνθρωπο. Της μιλούσα πολύ και μου είπε τι να κάνω και τι να μην κάνω", είπε η Muguruza στην ισπανική AS.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της, η Suarez Navarro συνάντησε την Muguruza στη Βαρκελώνη, όπου έκανε προπονήσεις μαζί με την Conchita Martinez.

"Τη βρήκα πολύ καλά, είχε αρκετή ζωντάνια και ενέργεια. Δεν ήξερα τι να περιμένω και είχα αρκετή νευρικότητα."

Η Suarez Navarro τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά με τη χημειοθεραπεία, καθώς καταφέρνει παράλληλα να είναι αρκετά δραστήρια και να δουλεύει με το σώμα της. Δημοσιεύει συνεχώς υλικό από το γυμναστήριο, αλλά και από το γήπεδο, όπου πρόσφατα προπονήθηκε με τη Sara Errani. Σε δική της συνέντευξη από τον προηγούμενο μήνα, είχε αποκαλύψει πως θέλει να κάνει μια προσπάθεια να επιστρέψει στο tour, ώστε να τερματίσει την καριέρα της με τους δικούς της όρους.

"Ένιωσα πολύ όμορφα όταν την είδα τόσο ενθουσιασμένη για να αναρρώσει, θέλοντας ακόμα και να παίξει ξανά", είπε η Muguruza. "Της είπα πως θα την περιμένω και πως θα είμαι εκεί για οτιδήποτε θελήσει."

Δεν αποκλείεται να δούμε τις δυο Ισπανίδες, ημιφιναλίστ στα διπλά του Roland Garros το 2014 και φιναλίστ στα διπλά του WTA Finals το 2015, να συνεργάζονται ξανά το καλοκαίρι του 2021, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Ο στόχος μας είναι να είμαστε εκεί, αλλά για την ώρα δεν έχουμε όλη την εικόνα για το τι θα συμβεί. Αν όλα πάνε καλά, εννοείται πως θα παίξουμε", κατέληξε η Muguruza.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots