WTA
AP: Αθλήτρια της χρονιάς η Osaka

 
Naomi Osaka
Naomi Osaka Φωτογραφία: Simon Bruty / USTA
tennisnews team Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 19:05

Ακόμα μια σπουδαία διάκριση για τη Naomi Osaka λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2020, καθώς η Γιαπωνέζα τενίστρια αναδείχθηκε καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς από το Associated Press.

Η Osaka ήταν η πρωταγωνίστρια στην αμερικανική σεζόν του καλοκαιριού, καθώς κατέκτησε το US Open, ενώ ξεχώρισε και στις εξωαγωνιστικές της δραστηριότητες, με τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις της ενάντια στον συστημικό ρατσισμό και την αστυνομική βία ενάντια στην αφροαμερικανική κοινότητα.

"Ήταν δύσκολο να είμαι απομονωμένη, μακριά από την οικογένειά μου για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στη χρονιά, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που πέρασαν άλλοι. Ήταν λυπηρό να διαβάζω τις ειδήσεις για ανθρώπους που υπέφεραν από τον Covid-19 και άλλους να επηρεάζονται από τις επιρροές του σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, να επηρεάζονται ψυχολογικά και να χάνουν τις δουλειές τους. Ήταν μια τόσο δύσκολη χρονιά για τόσους πολλούς ανθρώπους", έγραψε η Osaka σε ένα email για το AP.

"Και μετά απ' όλα αυτά, το να βλέπουμε τις αστυνομικές αυθεραισίες όπως με τον George Floyd, την Breonna Taylor και τον Jacob Blake, που είναι μόνο μερικές περιπτώσεις, μου σπάραξαν την καρδιά. Είμαι υπερήφανη για τη νίκη μου στο US Open, αλλά είμαι πιο περήφανη που έκανα κάποιους ανθρώπους να μιλήσουν γι' αυτά τα ζητήματα."

Η Osaka συγκέντρωσε τις 18 από τις 35 ψήφους (για την 1η θέση) της δημοσιογραφικής ομάδας του Associated Press, για την αθλήτρια της χρονιάς. Συνολικά κέρδισε 71 βαθμούς. Δεύτερη ήρθε η MVP των τελικών του WNBA, Breanna Stewart, που πήρε 60 βαθμούς, ενώ ακολούθησε η παίκτρια του ποδοσφαίρου Sarah Fuller με 24 βαθμούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots