WTA
Suarez Navarro: "Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου στο court"

 
Carla Suarez Navarro
Carla Suarez Navarro Φωτογραφία: Instagram (@carlasuareznava)
tennisnews team Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 - 19:45

Μπορεί να ανακοίνωσε από πέρσι το τέλος της επαγγελματικής της καριέρας, ωστόσο η Carla Suarez Navarro, η οποία τους τελευταίους μήνες δίνει τη δυσκολότερη μάχη της ζωής της ενάντια στον λέμφωμα Hodgkin, είπε πως θέλει να επιστρέψει στο τένις όταν γίνει καλά και να τελειώσει την καριέρα της με τους δικούς της όρους.

"Νιώθω αρκετά καλά. Η χημειοθεραπεία φέρνει πόνο, αλλά είναι υποφερτός. Η καθημερινότητά μου είναι αρκετά ήρεμη. Μπορώ να κάνω μια φυσιολογική ζωή, απλά πρέπει να είμαι και προσεκτική. Ακολουθώ τη συμβουλή του γιατρού μου και είμαι αισιόδοξη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τα πολύ ζεστά μηνύματα που μου έστειλε τις τελευταίες μέρες", είπε η Suarez Navarro, σε συνέντευξή της σε ισπανική εφημερίδα.

Περίπου 3 μήνες κάνει χημειοθεραπεία η Ισπανίδα, η οποία βρίσκεται στα μισά της διαδρομής. Θυμίζουμε πως διαγνώστηκε με λέμφωμα Hogdkin, μια μορφή καρκίνου, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σ' αυτό το διάστημα δεν έχει σταματήσει να ασκείται και πριν λίγες ημέρες βρέθηκε και στο court, μαζί με τη Sara Errani. Επίσης, συνεχίζει φυσικά να παρακολουθεί το αγαπημένο της άθλημα από την τηλεόραση.

"Είδα το US Open, ενώ ήμουν στο νοσοκομείο. Είδα αρκετούς αγώνες και εκτίμησα το γεγονός πως η Garbine Muguruza αφιέρωσε την 1η της νίκη σε μένα. Είναι πολύ καλή μου φίλη. Τη σέβομαι πολύ. Επίσης είδα το Roland Garros και το ATP Finals του Λονδίνου."

Η Suarez Navarro είχε ανακοινώσει πως φέτος θα ήταν η τελευταία της σεζόν στο tour, από το τέλος του 2019. Ήταν ωστόσο μια σεζόν που έγιναν πράγματα που κανείς δεν περίμενε, με αποτέλεσμα να δώσει τους τελευταίους αγώνες της - χωρίς να γνωρίζει ότι θα ήταν οι τελευταίοι - τον Φεβρουάριο στη Ντόχα. Για το λόγο αυτό, στην ίδια συνέντευξη αποκάλυψε πως στόχος της είναι να επιστρέψει στο τένις, ώστε να μπορέσει να τερματίσει την καριέρα της μέσα από το γήπεδο.

"Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου σε ένα γήπεδο. Ονειρεύομαι να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021. Αλλά πρέπει να σκεφτώ την κατάστασή μου μέρα με τη μέρα. Προσπαθώ να αναρρώσω. Έχω στη διάθεσή μου protected ranking. Βλέπω το φως στην άκρη του τούνελ. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Είναι μια συνεχόμενη μάχη, μια δύσκολη διαδρομή. Θα προσπαθήσω όμως να αναρρώσω με την πιο θετική συμπεριφορά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots