WTA
Παίκτρια της χρονιάς η Kenin

 
Sofia Kenin
Sofia Kenin
tennisnews team Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 - 17:51

Η 22χρονη Sofia Kenin αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια για το 2020 από τη WTA, ενώ 2 βραβεία κέρδισε η 19χρονη Iga Swiatek. Δείτε αναλυτικά πως μοιράστηκαν τα βραβεία της WTA γι' αυτή τη χρονιά.

Αν και τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω από τις Ashleigh Barty (που δεν αγωνίστηκε καθόλου μετά την αναστολή του tour), Simona Halep και Naomi Osaka, η Sofia Kenin συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους από τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου, κατορθώνοντας να αναδειχθεί για 1η φορά κορυφαία της WTA στη χρονιά.

Η 22χρονη Αμερικανίδα κατέκτησε στο ξεκίνημα της χρονιάς το Australian Open, τον 1ο της major τίτλο, κερδίζοντας στα ημιτελικά τη Νο.1 του κόσμου Barty, και στον τελικό την πρώην No.1 Garbine Muguruza. Στη Λυών κέρδισε ακόμα έναν τίτλο, ενώ έφτασε επίσης μέχρι τον τελικό στο Roland Garros και στη 16άδα του US Open. Ήταν μόλις η 2η παίκτρια που κατάφερε να παίξει στη 2η εβδομάδα όλων των Grand Slam φέτος, μαζί με την Petra Kvitova.

Καλύτερο δίδυμο στα διπλά για φέτος, ήταν η Γαλλίδα Kristina Mladenovic και η Ουγγαρέζα Timea Babos, μια αναμενόμενη επιλογή, καθώς κέρδισαν τα 2 από τα 3 Grand Slam που πραγματοποιήθηκαν φέτος, το Australian Open και το Roland Garros.

Η πιο βελτιωμένη παίκτρια της χρονιάς ήταν η 19χρονη Iga Swiatek, η οποία κέρδισε 2 βραβεία, καθώς ψηφίστηκε και από τον κόσμο ως η αγαπημένη του κοινού. Καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ήταν η Nadia Podoroska, η οποία ξεκίνησε τη σεζόν εκτός του Top 250 και κατάφερε να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam, στο Roland Garros, μπαίνοντας στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το Comeback of the Year πραγματοποίησε η Victoria Azarenka, η οποία θύμισε τις καλύτερες εποχές της αυτή τη χρονιά, προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό σε Grand Slam μετά από 7 χρόνια και τερμάτισε στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το βραβείο της ευγενούς άμιλλας, Karen Krantzcke Sportsmanship Award, κέρδισε η Marie Bouzkova, που διαδέχθηκε μια άλλη Τσέχα, την Kvitova, που το κέρδισε για 7 χρόνια στη σειρά. Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς ήταν ο Piotr Sierzputowski, που είναι προπονητής της Swiatek.

Τέλος, το Peachy Kellmeyer Player Service Award κέρδισε το συμβούλιο των παικτριών της WTA, το οποίο αποτελείται από τις Kristie Ahn, Gabriela Dabrowski, Madison Keys, Johanna Konta, Aleksandra Krunic, Christina McHale, Kristina Mladenovic, Anastasia Pavlyuchenkova, Sloane Stephens και Donna Vekic.

Συνοπτικά τα βραβεία της WTA για το 2020:

Player of the Year: Sofia Kenin

Doubles Team of the Year: Kristina Mladenovic / Timea Babos

Most Improved Player of the Year: Iga Swiatek

Newcomer of the Year: Nadia Podoroska

Comeback Player of the Year: Victoria Azarenka

Fan Favorite: Iga Swiatek

Sportsmanship Award: Marie Bouzkova

Player Service Award: WTA Players’ Council

WTA Coach of the Year: Piotr Sierzputowski

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots