WTA
1000άρια και 500άρια και στη WTA

 
WTA
WTA Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 - 10:15

To WTA Tour αναμένεται να προβεί σε μια μεγάλη αλλαγή ενόψει της νέας σεζόν, μετατρέποντας τις κατηγορίες των διοργανώσεων, ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις αντίστοιχες διοργανώσεις της ATP.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ισπανικής Marca, η WTA ετοιμάζεται να κάνει αυτή την πολύ σημαντική αλλαγή, ώστε να υπάρξει συνοχή στα δυο tour, ιδίως στα "combined events", τις διοργανώσεις δηλαδή που έχουν και ανδρικό και γυναικείο τουρνουά.

Θυμίζουμε πως στην ATP η κατηγοριοποίηση των τουρνουά είναι αρκετά απλή: υπάρχουν τα ATP Masters 1000, τα ATP 500 και τα ATP 250 τουρνουά. Στο WTA Tour ωστόσο, υπάρχουν 5 διαφορετικές κατηγορίες: τα Premier Mandatory, Premier 5, Premier, International και WTA 125K series. Τα τελευταία τουρνουά, συνήθως έχουν αντίστοιχη δυναμική με τα δυνατότερα τουρνουά του ATP Challenger Tour, αλλά δεν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο γυναικείο tour.

Τα Premier Mandatory τουρνουά (Indian Wells, Μαϊάμι, Μαδρίτη, Πεκίνο) και τα Premier 5 τουρνουά (Ντόχα, Ρώμη, Rogers Cup, Σινσινάτι, Wuhan), θα συγχωνευτούν στην ίδια κατηγορία, τα 1000άρια. Τα Premier τουρνουά θα ευθυγραμμιστούν με τα 500άρια της ATP και τα International με τα 250άρια.

Το δημοσίευμα της Marca, αναφέρει ακόμα πως οι βαθμοί των τουρνουά ενδέχεται να μην ευθυγραμμιστούν με το σύστημα της ATP, όπως δηλαδή συμβαίνει και σήμερα. Με το τωρινό σύστημα, τα Premier Mandatory δίνουν στη νικήτρια 1.000 βαθμούς ,τα Premier 5 δίνουν 900 βαθμούς και τα Premier 470 βαθμούς.

Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα την επόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots