WTA
Κέρδισε μια θέση η Σάκκαρη

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 15:05

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά την πολύ καλή εβδομάδα της στην Οστράβα. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Σάκκαρη είχε μια από τις καλύτερες εβδομάδες της σε indoor διοργανώσεις, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά του Ostrava Open, όπου μεταξύ άλλων κέρδισε και την Elina Svitolina, Νο.1 του τουρνουά και Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σήμερα, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε μια θέση και επέστρεψε στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως το career high της είναι το Νο.20 και το έχει πετύχει αυτή τη χρονιά.

Από μια θέση κέρδισαν και οι δυο Λευκορωσίδες που βρέθηκαν στον τελικό του Ostrava Open. Η Aryna Sabalenka, η οποία κέρδισε και τον τίτλο, ανέβηκε στο Νο.11 του κόσμου, ενώ η Victoria Azarenka στο Νο.13.

Στο Top 10 δεν υπήρξε κάποια αλλαγή, με την Ashleigh Barty να βρίσκεται σταθερά στην κορυφή και τις Simona Halep και Naomi Osaka να την ακολουθούν. Στην 4η θέση είναι η Sofia Kenin, στην 5η η Elina Svitolina και την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνουν οι Karolina Pliskova, Bianca Andreescu, Petra Kvitova, Kiki Bertens και Serena Williams.

Η 16χρονη Coco Gauff κέρδισε 8 ακόμα θέσεις μετά την πορεία της μέχρι τις "16" της Οστράβας, όπου ήταν qualifier. Ανέβηκε στο Νο.47 για πρώτη φορά στην καριέρα της, βελτιώνοντας το career high της κατά δυο θέσεις.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Πολύ κοντά παραμένουν οι Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ, με την πρώτη να είναι στο Νο.266 και τη δεύτερη στο Νο.277 του κόσμου, μια θέση ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε επίσης μια θέση και βρίσκεται στο Νο.795, ενώ η Ελένη Κορδολαίμη είναι στο Νο.871. Στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Μτσελτλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην παγκόσμια κατάταξη της WTA:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots