WTA
Πρωταθλήτρια η Sabalenka στην Οστράβα (vid)

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 17:21

H Aryna Sabalenka ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του J&T Banka Ostrava Open, κερδίζοντας τη συμπατριώτισσά της, Victoria Azarenka.

Στον πρώτο τελικό ανάμεσα σε δυο Λευκορωσίδες παίκτριες στο WTA Tour, η Sabalenka επιβλήθηκε της πρώην Νο.1 τενίστριας στον κόσμο, Azarenka, με 6-2, 6-2, για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην Οστράβα.

Η Sabalenka πραγματοποίησε έναν άψογο αγώνα, κέρδισε τους 23 από τους 30 πόντους στα πρώτα της σερβίς και "έσπασε" 5 φορές το σερβίς της Azarenka, για να φτάσει με εμφατικό τρόπο στη νίκη αυτή, μετά από 68 μόλις λεπτά στον τελικό.

Η Azarenka, η οποία πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό στο 2020, φάνηκε να μην είναι στο 100% της σήμερα και να αντιμετωπίζει μια ενόχληση, παίρνοντας και ένα ιατρικό τάιμ άουτ λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, ενώ ήταν πίσω με 2-6, 2-4.

Αυτός ήταν ο 7ος τίτλος για τη Sabalenka, που βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 7-4 και επιπλέον έχει πια κερδίσει τους 7 από τους 8 τελευταίους τελικούς της στο tour! Στη φετινή σεζόν ήταν ο 2ος τίτλος της, μετά από το Premier 5 τουρνουά της Ντόχας.

Θα κερδίσει μια θέση αύριο στην παγκόσμια κατάταξη η 22χρονη Λευκορωσίδα, η οποία αναμένεται να βρεθεί στο Νο.11 και να τερματίσει για 3η διαδοχική χρονιά σ' αυτή τη θέση! Μια θέση θα κερδίσει και η Azarenka, που θα είναι στο Νο.13 από αύριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots