WTA
Ελληνική αντεπίθεση και 4άδα η Σάκκαρη! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 - 18:44

H Μαρία Σάκκαρη ανέτρεψε το εις βάρος της 3-6, 1-3, κέρδισε την Ons Jabeur με ένα πολύ εντυπωσιακό σερί και προκρίθηκε στα ημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open! Θα είναι ο 2ος ημιτελικός σε indoor διοργάνωσης και ο 9ος συνολικά στο tour για τη μεγάλη Ελληνίδα τενίστρια!

Επιστρέφοντας από σετ και break πίσω σε ένα παιχνίδι που μέχρι τα μέσα του 2ου σετ έδειχνε να μην πηγαίνει καθόλου καλά, η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε της Ons Jabeur με 3-6, 6-3, 6-1 και πήρε μια πολύ σπουδαία πρόκριση για τα ημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open στην Οστράβα! 

Αυτός θα είναι ο 9ος ημιτελικός στo tour για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο.23 στην παγκόσμια κατάταξη. Επίσης θα είναι ο 2ος ημιτελικός της στη φετινή σεζόν και επίσης ο 2ος γενικά στην καριέρα της σε indoor τουρνουά, μερικούς μήνες μετά τη συμμετοχή της στα ημιτελικά της Αγίας Πετρούπολης, τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Σε Premier διοργάνωση θα είναι ο 4ος ημιτελικός της, μετά από την πρόκρισή της στον τελικό του Σαν Χοσέ το 2018, στα ημιτελικά του ίδιου τουρνουά το 2019 και τη φετινή της πορεία στην Αγία Πετρούπολη. Έχει παίξει επίσης σε 2 ημιτελικούς διοργανώσεων Premier 5, στη Wuhan το 2017 και στη Ρώμη το 2019, ενώ έχει ακόμα 3 παρουσίες σε ημιτελικούς WTA διοργανώσεων, σε τουρνουά της κατηγορίας International, στην Κωνσταντινούπολη το 2018 (ημιφιναλίστ), στη Σεούλ το 2018 (ημιφιναλίστ) και στο Ραμπάτ το 2019 (πρωταθλήτρια). 

Αύριο, θα διεκδικήσει την 3η της πρόκριση σε έναν τελικό στο WTA Tour, μετά από το τουρνουά του Σαν Χοσέ το 2018 (φιναλίστ) - όπου είχε παίξει και τον σημαντικότερό της τελικό ως τώρα - και φυσικά το τουρνουά του Ραμπάτ το 2019, όπου είχε κερδίσει τον πρώτο της τίτλο.

Ο σημερινός αγώνας της με την πολύ επιθετική Jabeur, δεν πήγαινε καθόλου καλά για τη Σάκκαρη, που παρότι είχε ευκαιρίες βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο πολύ γρήγορα. Στο ξεκίνημα του αγώνα η Μαρία είχε ένα χαμένο break point, μερικά λεπτά όμως ήταν εκείνη που υπέστη το πρώτο break, για να μείνει πίσω με 2-4. 

Η Jabeur κράτησε στη συνέχεια το σερβίς της έπειτα από ένα μεγάλο game σε διάρκεια που είχε και 3 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 5-2. Δε δυσκολεύτηκε να κρατήσει ξανά το σερβίς της αργότερα, διαμορφώνοντας το 6-3 στο 1ο σετ.

Η 26χρονη παίκτρια από την Τυνησία έκανε break επίσης στο άνοιγμα του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 2-0, που λίγο μετά έγινε 3-1. Έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο στον προημιτελικό, όμως η Σάκκαρη είχε διαφορετική άποψη και έκανε ένα break που της "έδωσε φτερά" και της άνοιξε το δρόμο για μια αντεπίθεση διαρκείας.

Κέρδισε 9 games στη σειρά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-3 και να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στο 3ο σετ, αφού ήταν μπροστά με 4-0. Το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από τα μέσα του 2ου σετ κι έπειτα, με τη Σάκκαρη να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και την Jabeur να μην μπορεί να την ακολουθήσει με την ίδια συνέπεια στα χτυπήματά της.

Επίσης η Σάκκαρη έκλεινε πολύ γρήγορα τα περισσότερα service games της, τα οποία από ένα σημείο κι έπειτα αποδείχτηκαν πολύ κρίσιμα. Στο 3ο σετ έκανε δυο love service games, το ένα νωρίς για το 2-0 και το άλλο λίγο πριν το φινάλε για το 5-1. Με νέο break, το 3ο της στο αποφασιστικό σετ, η 25χρονη Ελληνίδα "σφράγισε" τη μεγάλη ανατροπή με το θριαμβευτικό 6-1, έπειτα από 1 ώρα και 38 λεπτά παιχνιδιού.

H Σάκκαρη, η οποία αν κατακτήσει τον τίτλο θα επιστρέψει στο Top 20 της παγκόσμιας κατάταξης, θα περιμένει την αναμέτρηση της Victoria Azarenka με την Elise Mertens, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στους αυριανούς ημιτελικούς.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots