WTA
Πρωταθλήτρια η Svitolina στο Στρασβούργο (vid)

 
Elina Svitolina
Elina Svitolina Strasbourg International | Chryslène Caillaud
tennisnews team Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 - 23:25

H Elina Svitolina κέρδισε την Elena Rybakina στον τελικό του Internationaux de Strasbourg και θα πάει με έναν τίτλο στις αποσκευές της στο Παρίσι για το Roland Garros.

Την καλύτερη δυνατή στιγμή, αμέσως πριν από το Roland Garros, η Elina Svitolina φαίνεται να έχει βρει την καλύτερή της αγωνιστική φόρμα. Στον σημερινό τελικό του Internationaux de Strasbourg στο Στρασβούργο, η 26χρονη Ουκρανή επιβλήθηκε της Elena Rybakina με 6-4, 1-6, 6-2 και κέρδισε τον 2ο τίτλο της στη χρονιά, μετά από εκείνον που είχε κερδίσει στο Μοντερρέι τον Μάρτιο. 

Συνολικά η Svitolina έφτασε τους 15 τίτλους καριέρας, έχοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ 15-3 νίκες σε τελικούς.

Στο Στρασβούργο είχε μια πολύ καλή εβδομάδα η Ουκρανή τενίστρια, η οποία κέρδισε τη σκληροτράχηλη Magda Linette στην πρεμιέρα της έπειτα από δυο πολύ κλειστά σετ, με 7-6 (0), 7-5.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τη φορμαρισμένη και επίσης πολύ δυνατή Jil Teichmann, της οποίας επικράτησε με 6-4, 6-3, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε την Aryna Sabalenka με 6-2, 4-6, 6-4.

Στον σημερινό τελικό έδειχνε αρχικά να έχει το πάνω χέρι, αλλά είχε ένα σημείο που κινδύνεψε από τη Rybakina. Η νεαρή Καζάκα, Νο.18 στον κόσμο, αφού κέρδισε το 2ο σετ με το εντυπωσιακό 6-1, είχε τριπλό break point για να ανοίξει με break το 3ο σετ.

Η Svitolina κατόρθωσε να σταθεί όρθια σε εκείνο το σημείο και να σβήσει 4 break points στο game αυτό, για να προηγηθεί εκείνη με 1-0. Τότε άλλαξε ξανά χέρια το momentum και πέρασε σε εκείνη, που όσο περνούσε η ώρα γινόταν και πιο κυρίαρχη. Στο 4ο game έριξε την προειδοποιητική βολή, χάνοντας 2 break points για το 3-1, ενώ τελικά έκανε συνεχόμενα break στο 6ο (4-2) και στο 8ο game (6-2), για να πάρει τη μεγάλη νίκη έπειτα από 1 ώρα και 52 λεπτά παιχνιδιού.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots