WTA
Τέλος η σεζόν για την Andreescu

 
Bianca Andreescu
Bianca Andreescu
tennisnews team Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 - 21:39

H Bianca Andreescu πήρε την απόφαση να μην αγωνιστεί ούτε στα υπόλοιπα τουρνουά της σεζόν, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί όλο το 2020 χωρίς να δώσει κανέναν αγώνα.

"Πήρα τη δύσκολη απόφαση να προσπεράσω τη χωμάτινη σεζόν αυτή τη χρονιά και να μείνω εκτός όλη την υπόλοιπη χρονιά, για να αφοσιωθώ στην υγεία και στην προετοιμασία μου. Όσο δύσκολο και αν ήταν να φτάσω σ' αυτό το συμπέρασμα, έχω τόση ανυπομονησία για το 2021, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων, που θέλω να συγκεντρωθώ στο παιχνίδι μου και να επιστρέψω δυνατότερη και καλύτερη από ποτέ. Όπως πάντα, τα ενθαρρυντικά λόγια και η στήριξη που παίρνω είναι τα πάντα για μένα, ανυπομονώ να επιστρέψω και να αγωνιστώ στον Καναδά του χρόνου", έγραψε η Andreescu. 

Οι τελευταίοι αγώνες της Andreescu ήταν τον Οκτώβριο του 2019, στο WTA Finals της Σεντζέν, όπου εγκατέλειψε στο round robin με τραυματισμό στο γόνατο. Δεν κατάφερε να επιστρέψει στο πρώτο τέταρτο του 2020 και μετά μεσολάβησε η εξάμηνη αναστολή του tour, με τη νεαρή Καναδή να μη νιώθει έτοιμη για την επιστροφή ούτε στην επανεκκίνησή του.

Λίγες εβδομάδες πριν σταματήσει να αγωνίζεται, η Andreescu είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο US Open, στα 19 της μόλις χρόνια. Γι' αυτό το λόγο παραμένει μέχρι σήμερα πολύ ψηλά, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην πολύ εντυπωσιακή χρονιά της, το 2019, είχε 48 νίκες και 7 ήττες, κατακτώντας 3 μεγάλους τίτλους, το US Open, το Indian Wells και το Rogers Cup!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots