WTA
Έβαλε "φρένο" στην Azarenka η Muguruza (vids)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza Jimmie48 Photography / WTA
tennisnews team Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:28

H Garbine Muguruza σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της Victoria Azarenka και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Ρώμης, εκεί όπου θα είναι και η Simona Halep. Δείτε τα ζευγάρια των ημιτελικών.

Η Muguruza, αν και βρέθηκε πίσω με σετ, κατάφερε να κερδίσει την Azarenka με 3-6, 6-3, 6-4 και να προκριθεί στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, για 3η φορά στην καριέρα της.

Αυτή ήταν μόλις η 2η ήττα της Azarenka στις 16 αναμετρήσεις που έχει δώσει από τον προηγούμενο μήνα, όταν και επέστρεψε το WTA Tour. Για τη Muguruza αυτό είναι το πρώτο τουρνουά μετά την αναστολή και η Ισπανίδα διανύει μια εκπληκτική εβδομάδα στην "αιώνια πόλη".

Σήμερα κλήθηκε να ανατρέψει και το εις βάρος της 0-1 σετ, κερδίζοντας ένα 2ο σετ στο οποίο βρέθηκε 2 φορές πίσω με break, στο 0-1 και στο 1-2, και στο οποίο έγιναν συνολικά 7 break στα 9 games που παίχτηκαν! Τα 4 ήταν για την Ισπανίδα, που έσβησε 3 break points στο 9ο game για να αποφύγει το 4ο break της Azarenka και να κερδίσει το πιο κρίσιμο ίσως service game της στο ματς, για να πάρει το σετ με 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ η Muguruza προηγήθηκε με 3-1, αλλά η Azarenka την ισοφάρισε στο 3-3 και πήρε μάλιστα και το προβάδισμα μετά τα πρώτα 7 games. H Muguruza ωστόσο είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς ανέκτησε το πάνω χέρι με break στο 9ο game και σέρβιρε επιτυχημένα για τη μεγάλη νίκη, την οποία πήρε στις 2 ώρες και 20 λεπτά παιχνιδιού.

Στον αυριανό ημιτελικό, η Muguruza θα αντιμετωπίσει τη Simona Halep, που πήρε το πρώτο εισιτήριο για την 4άδα και έμεινε μόνο 48 λεπτά στο γήπεδο, αφού η Yulia Putintseva εγκατέλειψε το ματς λόγω τραυματισμού, όταν η Ρουμάνα ήταν μπροστά με 6-2, 2-0.

Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν οι δυο Τσέχες, Karolina Pliskova και Marketa Vondrousova. Η Pliskova οδηγήθηκε στο 3ο σετ από την Elise Mertens, αλλά το πήρε με bagel και με το τελικό 6-3, 3-6, 6-0 παραμένει "ζωντανή" στο κυνήγι της υπεράσπισης του τίτλου της.

Η Vondrousova έχασε μόλις τρια games από την Elina Svitolina, της οποία επιβλήθηκε με 6-3, 6-0 σε 80 λεπτά, σε ένα παιχνίδι που έσωσε και τα 9 break points τα οποία αντιμετώπισε! Για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει στα ημιτελικά της Ρώμης η 21χρονη Τσέχα τενίστρια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots