WTA
Επιβεβαίωσε το ματς με Σάκκαρη η Serena (vid)

 
Επιβεβαίωσε το ματς με Σάκκαρη η Serena (vid)
Επιβεβαίωσε το ματς με Σάκκαρη η Serena (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 - 23:12

H Serena Williams τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Arantxa Rus, αλλά στο τέλος βρήκε το δρόμο προς τη νίκη και θα αντιμετωπίσει αύριο τη Μαρία Σάκκαρη, για τον 3ο γύρο του Western & Southern Open. 

Η Serena χρειάστηκε σχεδόν 3 ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Rus, με 7-6 (6), 3-6, 7-6 (0), σε έναν πολύ αμφίρροπο αγώνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό.

Η σπουδαία Αμερικανίδα τενίστρια, κάτοχος 23 Grand Slam τίτλων, όχι μόνο δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δυο σετ που είχε στο παιχνίδι, αλλά κινδύνεψε άμεσα με αποκλεισμό, από την πρεμιέρα της κιόλας στο Western & Southern Open.

Στο 1ο σετ έπρεπε να σβήσει ένα set point της Ολλανδέζας στο 5-6 του tie-break, πριν το κατακτήσει με 8-6, ενώ στο αποφασιστικό 3ο σετ απώλεσε προβάδισμα με 5-2 και έμεινε πίσω με break στο 5-6, με την Rus να έχει τη δυνατότητα να σερβίρει για την πρόκριση.

Μετά από 2 χαμένα break point, η Serena τελικά κατάφερε να κάνει το σωτήριο break back στην 3η της ευκαιρία και να στείλει και αυτό το σετ στο tie-break, που σε αντίθεση με το πρώτο δεν ήταν καθόλου ισορροπημένο. Η Rus, επηρεασμένη από τον τρόπο με τον οποίο έχασε το πάνω χέρι στο σετ, έκανε πολλά λάθη και η Serena ήταν άψογη στο tie-break, με αποτέλεσμα να το κερδίσει με το τέλειο 7-0!

Στον 3ο γύρο του τουρνουά του Σινσινάτι, που φέτος φυσικά γίνεται στο USTA Billie Jean King National Tennis Center της Νέας Υόρκης, η Serena θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη, που λίγο πριν "σφράγισε" το δικό της εισιτήριο για τη φάση των "16", με τη νίκη της με 6-4, 7-6 (9) επί της Yulia Putintseva.

Serena και Μαρία δεν έχουν συναντηθεί ξανά σε αναμέτρηση για το WTA Tour, αλλά είχαν παίξει μια φορά για το Hopman Cup τον Ιανουάριο του 2019 στο Περθ της Αυστραλίας, με την Αμερικανίδα να κερδίζει εκείνη την αναμέτρηση με 7-6 (3), 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots