WTA
Στο Νο.21 του κόσμου η Σάκκαρη

 
Στο Νο.21 του κόσμου η Σάκκαρη
Στο Νο.21 του κόσμου η Σάκκαρη
tennisnews team Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 - 13:30

Η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αυτή την εβδομάδα. Από 9 θέσεις κέρδισαν οι Jennifer Brady και Jill Teichmann, 3 θέσεις κέρδισε η Coco Gauff, που επέστρεψε στο Top 50.

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία δεν αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα καθώς ήθελε να ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νέα Υόρκη για τα αμερικανικά τουρνουά, παρέμεινε στην 21η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, όπου είχε υποχωρήσει πριν από μια εβδομάδα, από το Νο.20.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με τη Simona Halep να παραμένει στη 2η θέση, μετά και την κατάκτηση του Prague Open στην Πράγα, έχοντας σημαντική διαφορά από το Νο.1 και την Ashleigh Barty.

Στην 3η θέση βρίσκεται η Karolina Plsikova, στην 4η η Sofia Kenin και στην 5η η Elina Svitolina. Ακολουθούν στο Νο.6 η Bianca Andreescu, στο Νο.7 η Kiki Bertens, στο Νο.8 η Belinda Bencic, στο Νο.9 η Serena Williams - που αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Top Seed Open στο Λέξινγκτον - και στο Νο.10 η Naomi Osaka. Από τις πρώτες 10 της κατάταξης, μόνο οι Halep και Serena έχουν αγωνιστεί από τότε που επέστρεψε στο WTA Tour.

Ούτε στο Top 20 υπήρξε αλλαγή, αλλά λίγο χαμηλότερα, στο Νο.22, η Elise Mertens κέρδισε μια θέση και άφησε στο Νο.23 την Angelique Kerber. Θυμίζουμε πως η Mertens ήταν φιναλίστ στην Πράγα, όπου ηττήθηκε από την Halep.

Η πρωταθλήτρια του Top Seed Open στο Λέξινγκτον των ΗΠΑ, Jennifer Brady, άφησε πίσω της 9 θέσεις και ανέβηκε για 1η φορά στο No.40 του κόσμου. 9 θέσεις άφησε πίσω της και η Jil Teichmann, που ήταν φιναλίστ στο Λέξινγκτον και ανέβηκε στο Νο.54 του κόσμου, από το Νο.63. Η ημιφιναλίστ Coco Gauff, που είναι μόλις 16 ετών, κέρδισε 3 θέσεις και επέστρεψε στο Top 50, μια θέση χαμηλότερα από το career high της, που είναι το Νο.49.

Η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Όσον αφορά τις Ελληνίδες, που πλην της Σάκκαρη δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα διεθνή τουρνουά, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.259 αυτή την εβδομάδα, ενώ στο Νο.297 είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έχασε 2 θέσεις. Σταθερές σε Νο.802 και Νο.858 αντίστοιχα ήταν οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Ελένη Κορδολαίμη, ενώ στην κατάταξη βρίσκονται ακόμα οι Ελένη Μτσεντλίτζε, Γαλάτεια Μεσοχωρίτου και Άννα Αρκαδιανού.

Οι Ελληνίδες στην κατάταξη της WTA:

Φωτογραφία: WTA / Jimmie48

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots