WTA
Επιστροφή με προημιτελικό η Gauff! (vid)

 
Επιστροφή με προημιτελικό η Gauff! (vid)
Επιστροφή με προημιτελικό η Gauff! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 - 1:12

Η 16χρονη Coco Gauff απέκλεισε την Aryna Sabalenka από το τουρνουά του Λέξινγκτον, πανηγύρισε την 3η Top 15 νίκη της καριέρας της και εξασφάλισε μια θέση στην τελική 8άδα του Top Seed Open!

Ακόμα μια μεγάλη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η μόλις 16χρονη Coco Gauff, η οποία επικράτησε της Aryna Sabalenka με 7-6 (4), 4-6, 6-4 και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Top Seed Open.

Αν και είχε περιθώρια βελτίωσης, σε έναν αγώνα που γενικά αμφότερες οι δυο παίκτριες δεν έπιασαν την καλύτερή τους απόδοση, η Gauff φάνηκε ψύχραιμη και απέφυγε τα λάθη στα πιο κρίσιμα σημεία, για να κάνει ένα πολύ μεγάλο break στο 9ο game του 3ου σετ και να σερβίρει με επιτυχία για την πρόκριση λίγο μετά, κερδίζοντας τους 12 από τους 15 τελευταίους πόντους του αγώνα!

Ήταν η 2η νίκη της στο Λέξινγκτον, όπου χθες κέρδισε και την Caroline Dolehide, με 7-5, 7-5. Επίσης αυτή ήταν η 3η Top 20 νίκη της καριέρας της, καθώς η Sabalenka βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό και στο Νο.15 της παγκόσμιας κατάταξης. Οι άλλες δυο μεγάλες νίκες που είχε ήταν απέναντι σε Top 10 παίκτριες, κόντρα στην Kiki Bertens (No.8) στο Linz της Αυστρίας το 2019 και απέναντι στη Naomi Osaka (No.4) φέτος στο Australian Open.

Στον πρώτο της προημιτελικό στη χρονιά και 2ο συνολικά σε WTA διοργάνωση στην καριέρα της, η νεαρή Αμερικανίδα θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur, που νωρίτερα απέκλεισε με ανατροπή την Olga Govortsova, με 3-6, 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots