WTA
Καταγγελία για ανευθυνότητα στο τουρνουά του Παλέρμου

 
Καταγγελία για ανευθυνότητα στο τουρνουά του Παλέρμου
Καταγγελία για ανευθυνότητα στο τουρνουά του Παλέρμου
tennisnews team Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 - 17:31

Ένα θετικό τεστ που σκόρπισε ανησυχία, τεστ στους δρόμους της πόλης και κανένας έλεγχος για όσους μπαίνουν και βγαίνουν από το ξενοδοχείο του τουρνουά, αποτελούν τα βασικά επιχειρήματα μιας σοβαρότατης καταγγελίας που έγινε για το Palermo Ladies Open, το οποίο θα ξεκινήσει σε 3 μόλις ημέρες και θα είναι το πρώτο διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί μετά την αναστολή.

Το Palermo Ladies Open θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα και θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την παγκόσμια κοινότητα του τένις, καθώς θα είναι το πρώτο διεθνές επαγγελματικό τουρνουά που θα διεξαχθεί εν μέσω πανδημίας. Τα παράπονα ωστόσο ξεκίνησαν πριν ακόμα αρχίσουν οι αγώνες, με τον προπονητή Top 20 τενίστριας να καταδικάζει το τουρνουά για ανευθυνότητα, πρόχειρα τεστ και κανέναν έλεγχο στις μετακινήσεις των παικτριών!

Ο προπονητής της Elena Rybakina, Stefano Vukov, δημοσίευσε μια φωτογραφία από τη στιγμή που έγινε το τεστ για Covid-19 στην Καζάκα τενίστρια, Νο.17 στην παγκόσμια κατάταξη. Το τεστ έγινε σε εξωτερικό χώρο από κινητή μονάδα και ο Κροάτης τεχνικός άσκησε δριμύτατη κριτική με ένα story στο Instagram.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: "Αυτός είναι ο τρόπος που κάνουν τεστ στις παίκτριες, σε δρόμους του Παλέρμου. Και αναρωτιούνται γιατί ήδη μια παίκτρια είναι θετική. Επίσης όλοι κυκλοφορούν ελεύθερα εντός και εκτός του επίσημου ξενοδοχείου του τουρνουά και δεν δίνουν κανέναν λογαριασμό στο τουρνουά. Είναι τελείως γελοίο."

Ο Vukov αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που έγινε γνωστό από χθες το βράδυ στο Παλέρμο, με ένα από τα τεστ να εμφανίζεται ως θετικό. Τελικά, το τεστ ήταν αντισωμάτων και άνηκε στην Rosalie van der Hoek, που έχει δηλώσει συμμετοχή για το ταμπλό του διπλού. Ακολούθησαν τα αποτελέσματα του PCR τεστ, στο οποίο η van der Hoek ήταν αρνητική, επομένως δεν είναι φορέας του ιού και αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στο τουρνουά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι καταγγελίες του Vukov είναι σοβαρές και μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν κι άλλες. Τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει το Palermo Ladies Open, το πρώτο επίσημο διεθνές τουρνουά σε άνδρες ή γυναίκες που θα διεξαχθεί από τον Μάρτιο και στο οποίο θα συμμετέχει και η Μαρία Σάκκαρη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots