WTA
Στο Νο.4 η Bencic, στο Top 20 η Rybakina

 
Στο Νο.4 η Bencic, στο Top 20 η Rybakina
Στο Νο.4 η Bencic, στο Top 20 η Rybakina
tennisnews team Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 - 7:40

Η Belinda Bencic μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 4άδα της παγκόσμιας κατάταξης. Την πρώτη της είσοδο στο Top 20 πραγματοποίησε η 20χρονη Elena Rybakina, που έχει κερδίσει περισσότερες από 400 θέσεις στα τελευταία 2 χρόνια!

Παρόλο που ηττήθηκε από τη Μαρία Σάκκαρη στα προημιτελικά του St. Petersburg Ladies' Trophy, η Belinda Bencic κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA αυτή την εβδομάδα και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην 4η θέση του κόσμου.

Μια θέση κέρδισε και η Bianca Andreescu, η οποία δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο 2020, αλλά επέστρεψε στο Top 5. Bencic και Andreescu εκμεταλλεύτηκαν την πτώση της Elina Svitolina στο Νο.6, με την Ουκρανή να χάνει 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα.

Στις υπόλοιπες θέσεις του Top 10 δεν υπήρξαν αλλαγές. Πάντα πρώτη είναι η Ashleigh Barty, κρατώντας σε απόσταση ασφαλείας τη 2η Simona Halep και την 3η Karolina Pliskova. Στο Νο.7 είναι η πρωταθλήτρια του Australian Open, Sofia Kenin, και την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Kiki Bertens (No.8), Serena Williams (No.9) και Naomi Osaka (No.10).

Η φιναλίστ του St. Petersburg Ladies' Trophy, Elena Rybakina, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.19, πετυχαίνοντας την πρώτη της είσοδο στο Top 20. Η 20χρονη Καζάκα ήταν στο career high της και την προηγούμενη εβδομάδα, που ήταν στο Νο.25, ενώ γενικά έχει μια πολύ ανοδική και εντυπωσιακή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια. Στις αρχές του 2018 βρισκόταν στο Νο.450 του κόσμου, ενώ μπήκε στο Top 100 για πρώτη φορά το προηγούμενο καλοκαίρι.

Για πολύ λίγο δεν σημείωσε την πρώτη της είσοδο στο Top 20 και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά έμεινε στο Νο.21, μόλις 5 βαθμούς μακριά από την Angelique Kerber.

Τέλος, 9 θέσεις ψηλότερα βρέθηκε η πρωταθλήτρια του Thailand Open, Magda Linette, που σημείωσε και εκείνη νέο career high στα 28 της χρόνια, ανεβαίνοντας στο Νο.33 του κόσμου.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots