WTA
Δεν είναι έτοιμη να πει "αντίο" η Wozniacki (vids)

 
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki
tennisnews team Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 6:17

H Caroline Wozniacki δίνει το τελευταίο της τουρνουά στην καριέρα της, αλλά δεν είναι ακόμα να πει "αντίο" και κέρδισε την Dayana Yastremska, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Australian Open. Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν και οι Ashleigh Barty και Naomi Osaka.

Μετά την άνετη νίκη της επί της Kristie Ahn (6-1, 6-3), η Wozniacki ζευγάρωσε τις νίκες της στο Australian Open, κερδίζοντας στα δυο σετ και την Yastremska, που βρίσκεται στο Νο.23 του ταμπλό, με 7-5, 7-5.

Ήταν ένας σαφέστατα δυσκολότερος αγώνας για τη Wozniacki, που έκανε όμως ένα πολύ καλό παιχνίδι και πήρε τα δυο πολύ κλειστά σετ, για να φτάσει στην πρόκριση αυτή σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες. Και στα δυο σετ μάλιστα, κατάφερε να επιστρέψει από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Στο 1ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-5, αλλά κέρδισε 6 games στη σειρά και κατάφερε να το κατακτήσει με 7-5, χωρίς μάλιστα να επιτρέψει στη νεαρή Ουκρανή να φτάσει σε set point. Στο 2ο σετ η Caro βρέθηκε πίσω με 0-3 και με 2-5, αλλά κατάφερε και πάλι να επανέλθει, αποκτώντας το πάνω χέρι στο 9ο game, για το 5-4.

Στο 10ο game η Yastremska, η οποία δεν σταμάτησε να παλεύει, έσβησε 3 match point και υπερασπίστηκε το σερβίς της, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Τελικά το τελειωτικό "χτύπημα" ήρθε στο 12ο game για τη σπουδαία Δανέζα τενίστρια, που στο 6ο της match point συνολικά έκανε το break για το 7-5 και ολοκλήρωσε τη νίκη της σε 2 ώρες και 2 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του Australian Open η Wozniacki, πρωταθλήτρια στη Μελβούρνη το 2018, θα αντιμετωπίσει την Ons Jabeur. Η 25χρονη Τυνήσια τενίστρια συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις της και κατάφερε να αποκλείσει από τον 2ο γύρο την Caroline Garcia, της οποίας επιβλήθηκε με 1-6, 6-2, 6-3.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν μέχρι στιγμής για την 3η μέρα του τουρνουά, η υπερασπίστρια του τίτλου, Naomi Osaka, κέρδισε την Saisai Zheng με 6-2, 6-4, ενώ η κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, Ashleigh Barty, επικράτησε της Polona Hercog με 6-1, 6-4.

Η Petra Kvitova δεν είχε έυκολο έργο απέναντι στην Paula Badosa, αλλά έφυγε νικήτρια από το court, με 7-5, 7-5. Τέλος, η Sofia Kenin σταμάτησε την πορεία της Ann Li, που ξεκινούσε από τα προκριματικά, κερδίζοντας τη 19χρονη με 6-1, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots