WTA
Στον τελικό η Keys (vid)

 
Στον τελικό η Keys (vid)
Στον τελικό η Keys (vid)
tennisnews team Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019 - 1:41

H Madison Keys "φρέναρε" τη Sofia Kenin στο Σινσινάτι και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στο Western & Southern Open.

Η Keys ήταν η νικήτρια της αμερικανικής μάχης των ημιτελικών του Σινσινάτι, κερδίζοντας την 20χρονη Kenin με 7-5, 6-4, έπειτα από 1 ώρα και 22 λεπτά παιχνιδιού.

Ο αγώνας καθυστέρησε μερικά λεπτά να ξεκινήσει εξαιτίας της βροχής. Η Keys, φιναλιστ στο US Open το 2017, μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε γρήγορα με 4-1 και 5-2 στο 1ο σετ. Η Kenin κατάφερε να κάνει το break μειώνοντας σε 5-4 και έσβησε 2 set point στη συνέχεια, για να κρατήσει το σερβίς της και να ισοφαρίσει.

Η επιστροφή αυτή ωστόσο δεν αρκούσε για να βάλει σε θέση οδηγού την 20χρονη, καθώς η Keys αμέσως ανέκτησε το προβάδισμα για το 6-5 και τελικά με νέο break έβαλε τέλος στο σετ, στο 12ο game.

Δυο φορές έμεινε πίσω με break στο 2ο σετ η 24χρονη, στο 1-3 και στο 3-4, κέρδισε όμως τα 3 τελευταία games του παιχνιδιού, από τα οποία τα 2 ήταν break, για να "σφραγίσει" τη νίκη της σε 82 λεπτά.

Στον αυριανό τελικό του Western & Southern Open (21:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), η Keys θα αντιμετωπίσει τη Svetlana Kuznetsova, που διανύει μια εκπληκτική εβδομάδα.

Για πρώτη φορά θα είναι σε τελικό στη διοργάνωση η Keys και για 3η συνολικά σε Premier 5 τουρνουά, μετά τη Ρώμη και το Rogers Cup το 2016. Θα είναι ο 9ος τελικός της συνολικά και θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της (4-4). Παρόλο που έχει παίξει σε μεγάλους τελικούς, με αποκορύφωμα φυσικά το US Open, η Keys δεν έχει κερδίσει σημαντικότερο τουρνουά στην καριέρα της.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots