WTA
Vintage Kuznetsova στον τελικό! (vid)

 
Vintage Kuznetsova στον τελικό! (vid)
Vintage Kuznetsova στον τελικό! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 - 19:36

Συνεχίζοντας την φανταστική εβδομάδα της στο Σινσινάτι, η Svetlana Kuznetsova απέκλεισε και την κορυφαία του ταμπλό, Ashleigh Barty, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Western & Southern Open.

Η Sveta έκανε ένα σπουδαίο ματς και επιβλήθηκε της Barty, No. 1 στο ταμπλό του τουρνουά και Νο. 2 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-4, σε 68 μόλις λεπτά παιχνιδιού.

Η 34χρονη Ρωσίδα, πρωταθλήτρια στο US Open το 2004, κέρδισε τους 25 από τους 32 πόντους στα πρώτα της σερβίς και τους 8 από τους 12 στα δεύτερα. Μόνο σ’ ένα service game της δεν κυριάρχησε, το πρώτο της στο ματς, στο οποίο υπέστη break και έμεινε πίσω με 0-2.

Απάντησε με 8 κερδισμένα games στη σειρά, χάρη στα οποία έφτασε με συνοπτικές διαδικασίες στην κατάκτηση του 1ου σετ και απέκτησε προβάδισμα με break (2-0) και στο 2ο σετ.

Δεν επέτρεψε να την αμφισβητήσει η Barty σε όλο το 2ο σετ, καθώς μπορεί να μην της έκανε άλλο break, αλλά αυτό στο 1ο game ήταν αρκετό, με τη Ρωσίδα να κερδίζει τους 20 από τους 23 πόντους όλων των service games της!

Η Kuznetsova, η οποία αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρωταθλήτρια του Roland Garros σήμερα, είχε προβλήματα με την έκδοση της visa της και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην Ουάσινγκτον πριν από δυο εβδομάδες. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο US swing από το Τορόντο, όπου έφτασε μέχρι τη 16άδα στο Rogers Cup και ηττήθηκε από τη Simona Halep.

Αυτή την εβδομάδα θυμίζει τις καλύτερες εποχές της, πετυχαίνοντας πολύ μεγάλες νίκες ενάντια στις Anastasija Sevastova, Dayana Yastremska, Sloane Stephens, Karolina Pliskova και Barty, για να βρεθεί στον πρώτο της τελικό στον τελευταίο χρόνο, απ’ όταν κατέκτησε το Citi Open του 2018.

Συνολικά θα είναι ο 42ος τελικός της καριέρας της και θα διεκδικήσει τον 19ο τίτλο της (18-23). Στο Σινσινάτι θα είναι ο πρώτος της τελικός, ενώ σε διοργάνωση Premier Mandatory ή Premier 5 θα είναι ο 13ος και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της (μόλις 2-10 σε τελικούς).

Η τελευταία παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στο τουρνουά του Οχάιο, θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο η Madison Keys θα αντιμετωπίσει τη Sofia Kenin, σε έναν αμερικανικό "εμφύλιο".

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots