WTA
Εκτός τελικού η Σάκκαρη (vids)

 
Εκτός τελικού η Σάκκαρη (vids)
Εκτός τελικού η Σάκκαρη (vids)
tennisnews team Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 - 2:07

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Saisai Zheng και ολοκλήρωσε την πολύ καλή εβδομάδα της στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας στην ημιτελική φάση του Silicon Valley Classic. 

Η Μαρία Σάκκαρη δεν ήταν σε θέση να παίξει το καλύτερό της τένις στον ημιτελικό του Silicon Valley Classic και γνώρισε την ήττα από τη Saisai Zheng με 6-7 (5), 2-6, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός τελικού στο τουρνουά του Σαν Χοσέ.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μετά από την επική ανατροπή που πραγματοποίησε χθες απέναντι στο Νο. 1 του ταμπλό, Elina Svitolina, δεν είχε περισσότερα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει ακόμα ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Μετά την απώλεια του 1ου σετ, όπου πάλεψε σκληρά για 75 περίπου λεπτά, "λύγισε" στο 2ο σετ και δεν κράτησε ούτε μια φορά το σερβίς της.

Πιο αναλυτικά, η Zheng έκανε πρώτη break στον ημιτελικό και προηγήθηκε με 3-1 στο 1ο σετ, αλλά η Σάκκαρη κέρδισε τα 3 επόμενα games και ανέκτησε το προβάδισμα στο 4-3. Προηγήθηκε με 4-3 και με 5-4 η Ελληνίδα, αλλά η Κινέζα διαχειρίστηκε την πίεση και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί κατάφερε να κατακτήσει το σετ, κερδίζοντας τους 5 από τους 7 τελευταίους πόντους του.

Στο 2ο σετ η Μαρία έκανε πρώτη break για το 1-0, η Κινέζα όμως κέρδισε τα 3 επόμενα games για να περάσει μπροστά με 3-1. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε και το 2ο game της στο σετ με break, για να ακολουθήσει ακόμα ένα σερί τριών κερδισμένων games από τη Zheng, που "κλείδωσε" τη μεγάλη πρόκριση σε 1 ώρα και 55 λεπτά.

Στον αυριανό τελικό του Silicon Valley Classic, η Zheng θα αντιμετωπίσει μια εκ των Donna Vekic και Aryna Sabalenka. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots