WTA
Μεγάλη Σάκκαρη - απέκλεισε και την Kvitova! (vids)

 
Μεγάλη Σάκκαρη - απέκλεισε και την Kvitova! (vids)
Μεγάλη Σάκκαρη - απέκλεισε και την Kvitova! (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 - 1:06

Μεγάλο τένις έπαιξε και σήμερα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία άφησε εκτός Ρώμης τη Νο. 2 παίκτρια του ταμπλό, Petra Kvitova, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 7-5, 5-7, 4-0, όταν η Kvitova σήκωσε λευκή πετσέτα και εγκατέλειψε την αναμέτρηση, εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωσε στο αριστερό της πόδι.

Όσο παίχτηκε τένις είδαμε έναν ωραίο αγώνα, με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να είναι στην καλύτερή της φόρμα, όπως και όλη την εβδομάδα στο Foro Italico της Ρώμης.

Στο εναρκτήριο σετ κατάφερε μάλιστα να επιστρέψει από το 0-3 και με πείσμα να φτάσει ως την ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 3-3 και κάνοντας αργότερα κι άλλο break, για να μετατρέψει το 4-5 σε 7-5.

Στο 2ο σετ έγινε μεγάλη μάχη, με την Kvitova να προηγείται αρχικά με 3-1 και τη Σάκκαρη να την ισοφαρίσει στα 6 games. Μέχρι το τέλος οι δυο παίκτριες πήγαιναν χέρι-χέρι, αλλά η Τσέχα ένα ένα μεγάλο break στο 12ο game και πήρε το σετ με 7-5.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Kvitova δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν πόντο στο σερβίς της και με δυο break χωρίς χαμένο πόντο, η Σάκκαρη βρέθηκε μπροστά με 3-0. Η Kvitova πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για τις ενοχλήσεις που είχε στο αριστερό της γόνατο και όταν το παιχνίδι συνεχίστηκε είχε ένα break point, αλλά η Σάκκαρη το έσβησε και κέρδισε και αυτό το game, κάνοντας το 4-0. Τότε, η σπουδαία Τσέχα τενίστρια αποφάσισε να μη ρισκάρει περισσότερο, αφού δεν έβλεπε τρόπο να γυρίσει αυτό το ματς.

Θα είναι η 2η παρουσία της Μαρίας σε προημιτελικό τόσο μεγάλης διοργάνωσης, μετά από εκείνη την επική πορεία της ως τα ημιτελικά του Wuhan Open, τον Σεπτέμβριο του 2017.

Επίσης αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη της στο Foro Italico, ενώ πέτυχε και την 2η μόλις νίκη της απέναντι σε Top 5 τενίστρια στην καριέρα της - 4η απέναντι σε Top 10. Στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις της, μετράει 10 νίκες, αφού θυμίζουμε πως πρόσφατα κατέκτησε και τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Ραμπάτ.

Αύριο θα αντιμετωπίσει την Kristina Mladenovic, που όπως και εκείνη, ξεκίνησε την προσπάθειά της στη Ρώμη από τα προκριματικά. Η 25χρονη Γαλλίδα πέτυχε και αυτή μεγάλες νίκες σήμερα για να μπει στην τελική 8άδα, αποκλείοντας πρώτα την Belinda Bencic με 6-2, 2-6, 6-1 και στη συνέχεια την Ashleigh Barty, 6-2, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots