WTA
Στα προημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη

 
Στα προημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη
Στα προημιτελικά του Ραμπάτ η Σάκκαρη
tennisnews team Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 - 17:20

H Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε και το εμπόδιο της Isabella Shinikova χωρίς να απωλέσει σετ, για να προκριθεί στον δεύτερο προημιτελικό της σ' αυτή τη χρονιά.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο. 51 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της 27χρονης Βουλγάρας με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 22 λεπτά, για τον 2ο γύρο του Grand Prix De SAR La Princesse Lalla Meryem στο Ραμπάτ του Μαρόκου.

Ζευγάρωσε τις νίκες της και χωρίς να έχει χαμένο σετ, προκρίθηκε στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης των 250.000 δολαρίων. Θα είναι ο δεύτερος προημιτελικός της στο tour για το 2019 και ο δεύτερος στη χωμάτινη σεζόν, δηλαδή στα τρια τελευταία τουρνουά που έλαβε μέρος.

Στο 1ο σετ η Μαρία κατάφερε να σβήσει και τα 5 break points που αντιμετώπισε. Έκανε ένα break, στο 5ο game για το 3-2, και έσβησε 2 break points στη συνέχεια για να κάνει το 4-2. Ακόμα 2 ευκαιρίες χρειάστηκε να σβήσει στο 10ο game, όταν επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε το σερβίς της για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Shinikova, η οποία είναι στο Νο. 215 της παγκόσμιας κατάταξης και μπήκε με wild card στο κυρίως ταμπλό, βρέθηκε μπροστά με 3-0, κάνοντας καλύτερο ξεκίνημα από την Ελληνίδα. Η πρωταθλήτριά μας όμως αντεπιτέθηκε, κέρδισε τα 5 επόμενα games και τελικά πήρε κι αυτό το σετ με 6-4.

Η Σάκκαρη θα περιμένει την αναμέτρηση της κορυφαίας του ταμπλό, Elise Mertens, με την 21χρονη Σέρβα Ivana Jorovic, για να μάθει ποια θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Θα διεκδικήσει την πρώτη της πρόκριση σε ημιτελικό στη φετινή χρονιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots