WTA
Με bagel στον 3ο γύρο η Σάκκαρη! (vid)

 
Με bagel στον 3ο γύρο η Σάκκαρη! (vid)
Με bagel στον 3ο γύρο η Σάκκαρη! (vid)
tennisnews team Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 - 22:37

Αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη της αναμέτρηση στο χώμα, η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια πολύ εντυπωσιακή νίκη επί της Andrea Petkovic και πήρε την πρόκριση για τη φάση των "16" του Volvo Car Open στο Charleston.

Η Σάκκαρη επιβλήθηκε της Petkovic με 6-3, 6-0 σε 68 μόνο λεπτά και πήρε μια πολύ εντυπωσιακή πρόκριση για τον 3ο γύρο του Volvo Car Open.

Η 23χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν σαφώς πολύ βελτιωμένη σε σχέση με την πρώτη της αναμέτρηση στο Charleston, στην οποία έκανε πολλά λάθη και χρειάστηκε 3 σετ για να κάμψει την αντίσταση της Conny Perrin.

Σήμερα κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της σε όλες τις περιπτώσεις και αξιοποίησε τα 6 από τα 10 break point της. Στο 1ο σετ ήταν πίσω με 2-3, αλλά ακολούθησε ένας μονόλογος για τη Σάκκαρη, που κέρδισε 10 συνεχόμενα games και όχι μόνο "σφράγισε" την πρόκριση, αλλά έδωσε και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Ήταν η 1η νίκη της Μαρίας απέναντι στην Petkovic, την οποία είχε αντιμετωπίσει ακόμα μια φορά, ξανά στο χώμα, στη Μαδρίτη το 2017. Τότε είχε ηττηθεί με 6-2, 7-6 (2).

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το Australian Open, που η Σάκκαρη πετυχαίνει δεύτερη νίκη σε ένα τουρνουά. Δεν κυλάει με τον καλύτερο τρόπο μέχρι τώρα η σεζόν για την κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια, που έχει ξεκινήσει πάντως αρκετά καλά τη σεζόν της στο χώμα.

Στον 3ο γύρο του Volvo Car Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια από τις καλύτερες παίκτριες στο χώμα παγκοσμίως, την Kiki Bertens. H 27χρονη Ολλανδή, Νο. 2 στο ταμπλό και Νο. 6 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τη Martina Trevisan με 6-2, 6-1 σε λιγότερο από μια ώρα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots