WTA
Στο Νο5 η Azarenka, στο Νο2 η Kerber

 
Στο Νο5 η Azarenka, στο Νο2 η Kerber
Στο Νο5 η Azarenka, στο Νο2 η Kerber
tennisnews team Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 - 17:17

Η Victoria Azarenka επέστρεψε και επίσημα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης μετά από σχεδόν δυο χρόνια, ενώ πίσω στο Νο2 είναι η Angelique Kerber. Στο Νο13 ανέβηκε η φιναλίστ του Μαϊάμι, Svetlana Kuznetsova, ενώ πολύ κοντά στο Top 20 βρέθηκε η Johanna Konta. Δείτε πως διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η Azarenka ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια αυτού του μήνα, καθώς κατάφερε να γίνει η τρίτη παίκτρια όλων των εποχών, και πρώτη από το 2005, που έκανε το double σε Indian Wells και Μαϊάμι. Με τον τίτλο που κέρδισε στο Miami Open, όχι μόνο επέστρεψε στο Top 5 - για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2014 - αλλά πλησίασε αρκετά και στο Νο4.

Λιγότεροι από 300 βαθμούς χωρίζουν την Λευκορωσίδα από την Garbine Muguruza, που βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης. Πάντα στην κορυφή είναι η Serena Williams, ενώ στο Νο2 είναι ξανά η Angelique Kerber, η οποία πήρε άμεσα πίσω τη θέση της από την Agnieszka Radwanska, που έπεσε στο Νο3.

Στο Νο6, κάτω από την Azarenka, βρίσκεται η Simona Halep. Στο Νο7 παρέμεινε η Petra Kvitova και στο Νο8 είναι η Roberta Vinci. Παρά το γεγονός πως δεν έχει αγωνιστεί από το Australian Open, εξαιτίας και της υπόθεσης ντόπινγκ, η Maria Sharapova κέρδισε 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο9. Το Top 10 συμπληρώνει η Belinda Bencic.

Έξω από το Top 10, την πιο εντυπωσιακή άνοδο σημείωσε η Svetlana Kuznetsova, η οποία επέστρεψε στον τελικό του Μαϊάμι μετά από 10 χρόνια και κέρδισε 6 θέσεις, σκαρφαλώνοντας στο Νο13. Τρεις θέσεις κέρδισε η Timea Bacsinszky, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Miami Open και ανέβηκε στο Νο17.

Νέο βαθμολογικό άλμα πραγματοποίησε η Johanna Konta, η οποία πριν 2 εβδομάδες έγινε η πρώτη Βρετανίδα από το 1987 που μπήκε στο Top 25 της WTA. Η Κonta κέρδισε 2 ακόμα θέσεις και είναι πιο κοντά από ποτέ στο Top 20, καθώς βρίσκεται στο Νο21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Το career high της βελτίωσε η 18χρονη Daria Kasatkina, που σκαρφάλωσε στο Νο35 του κόσμου, ενώ μια άλλη 18χρονη, η Naomi Osaka, πραγματοποίησε την πρώτη της είσοδο στο Top 100 και βρίσκεται στο Νο95 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αναλυτικά η παγκόσμια κατάταξη της WTA

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots