2ος σερί ημιτελικός σε Grand Slam για την Kostyuk (vid)
Μόλις έναν μήνα μετά το Roland Garros, η Marta Kostyuk θα παίξει σε άλλον έναν ημιτελικό σε Grand Slam.
Η 24χρονη Ουκρανή, Νο.13 στον κόσμο, έκανε ένα εντυπωσιακό ματς και επιβλήθηκε της Jasmine Paolini (Νο.17) με 6-3, 6-2 σε 69 μόλις λεπτά.
Έκανε καλό παιχνίδι η Kostyuk, ήταν όμως και μια κακή μέρα για την Paolini, που έκανε 26 αβίαστα λάθη με 8 μόλις winners. Η Kostyuk είχε 19 winners, όσα ήταν και τα λάθη της, ενώ δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο ματς.
Marta Kostyuk's 96mph forehand. Unstoppable. ? pic.twitter.com/b65WxCl89e
— Wimbledon (@Wimbledon) July 8, 2026
Θα παίξει στον 2ο συνεχόμενο major ημιτελικό της μετά το Παρίσι - 2ο και συνολικά στην καριέρα της, ενώ θα σημειώσει και νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.
Το τωρινό της career high είναι το Νο.12 και θα βρεθεί στη χειρότερη στο Νο.11, αν ηττηθεί από τη Linda Noskova στα ημιτελικά αύριο. Αν την κερδίσει, θα μπει για 1η φορά στο Top 10 και μάλιστα θα εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη 8άδα.
Η Noskova κέρδισε στον άλλον προημιτελικό, που έγινε παράλληλα, την Elise Mertens.

