Στα 3 σετ και η Rybakina, εκτός η Svitolina (vid)
Μετά την Iga Swiatek, 3ο σετ χρειάστηκε και η Elena Rybakina, για να ξεπεράσει το πρώτο της εμπόδιο στο Wimbledon.
H Rybakina δεν είχε εύκολο απόγευμα στην πρεμιέρα της στο Wimbledon, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Lois Boisson με 6-4, 1-6, 6-3 και να πάρει το εισιτήριο για τον 2ο γύρο.
Η πρωταθλήτρια του 2022 βρήκε σθεναρή αντίσταση, ώσπου τελικά να κάνει break στο 8ο game και να πάρει τον έλεγχο του 3ου σετ για το 5-3.
Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Caty McNally, που κέρδισε την Elena-Gabriela Ruse με 7-5, 6-3.
Νωρίτερα σήμερα, με ανατροπή πέρασε η Madison Keys, η οποία επικράτησε της Kayla Day με 6-7 (5), 6-4, 6-3. Θα ανιμετωπίσει στην επόμενη φάση τη Βρετανίδα Katie Swan, που απέκλεισε την Irina-Camelia Begu με 6-4, 6-4.
Η Amanda Anisimova είχε πιο εύκολη πρεμιέρα, επικρατώντας της Lina Gjorcheska με 6-3, 6-2. Στον επόμενο γύρο θα αναμετρηθεί με τη Sofia Kenin, που κέρδισε την Petra Marcinko με 7-6 (4), 6-4.
Πολύ νωρίς είδε την πόρτα της εξόδου η Elina Svitolina, η οποία γνώρισε την ήττα από την Daria Snigur με 7-5, 6-2. Εκτός και η Paula Badosa, η οποία ηττήθηκε από την Emma Navarro με 4-6, 6-3, 7-5, παρότι είχε προηγηθεί με 5-2 στο 3ο σετ.

