Σαν σε προπόνηση για την 20ή σερί νίκη ο Alcaraz (vid)
Μετά την αγχωτική πρεμιέρα του με τον Fognini, o Carlos Alcaraz επέστρεψε στις άνετες νίκες, συνεχίζοντας τα νικηφόρα του σερί.
Ο 22χρονος Ισπανός επιβλήθηκε του προερχόμενου από τα προκριματικά Oliver Tarvet με 6-1, 6-4, 6-4 και πήρε εμφατικά την πρόκριση για τη φάση των "32" του Wimbledon.
Μετά από το θρίλερ της πρεμιέρας, όπου χρειάστηκε 5 σετ για να κερδίσει τον Fabio Fognini, ο Alcaraz είχε ένα πιο χαλαρό απόγευμα σήμερα.
Στο 1ο σετ έχασε μόνο ένα game, ενώ στο 2ο, παρότι βρέθηκε πίσω με 0-2, κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και επικράτησε με 6-2. Και στο 3ο σετ είχε τον πρώτο λόγο ο Ισπανός, που χρειάστηκε να κάνει δύο break, αφού στο πρώτο δέχτηκε απάντηση, προηγήθηκε ωστόσο με 5-3 και έκλεισε το ματς στο 10ο game, σε 2 ώρες και 17 λεπτά.
Alcaraz ➡️ 3R
— Wimbledon (@Wimbledon) July 2, 2025
The defending champion defeats Britain's Oliver Tarvet, 6-1, 6-4, 6-4#Wimbledon pic.twitter.com/T3ETEnMeIl
Αυτή ήταν η 16η συνεχόμενη νίκη του Alcaraz στο Wimbledon, όπου ήταν ο πρωταθλητής το 2023 και το 2024.
Παράλληλα, έφτασε τις 20 συνεχόμενες νίκες στο tour, στο μεγαλύτερο νικηφόρο σερί που έχει στην καριέρα του και συνεχίζει να επεκτείνει. Από τον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης έχει να ηττηθεί ο Ισπανός, που κέρδισε έκτοτε το Masters της Ρώμης, το Roland Garros και το 500άρι του Queen's.
Στον 3ο γύρο του βρετανικού major, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Felix Auger-Aliassime και Jan-Lennard Struff.
Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

