Το Wimbledon θα χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια

 
Το Wimbledon θα χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια
Το Wimbledon θα χάσει πάνω από 100 εκατομμύρια
tennisnews team Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 - 14:54

Παρά το γεγονός πως το Wimbledon έχει την πολυτέλεια να εισπράξει αρκετά χρήματα από την ασφάλεια για πανδημία που είχε, υπολογίζεται πως θα χάσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια συνολικά, από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης. 

Αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα (29/06), το Wimbledon θα άνοιγε τις πύλες του για το φετινό τουρνουά. Η πανδημία όμως ανάγκασε από την 1η Απριλίου τους διοργανωτές να ακυρώσουν το ιστορικότερο τουρνουά τένις του κόσμου, για πρώτη φορά από το 1945.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τουρνουά τένις, το Wimbledon είχε την πολυτέλεια να αποζημιωθεί σε έναν βαθμό για την ακύρωση του τουρνουά, καθώς διέθετε ασφάλεια για πανδημία, στην οποία πλήρωνε περίπου 1,6 εκατομμύριο ευρώ από τα έσοδά του κάθε χρόνο.

Η ασφάλεια τους παρήχε φέτος το ποσό των 114 εκατομμυρίων ευρώ, βοηθώντας έτσι αρκετά το βρετανικό τένις, που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα του Wimbledon.

Η ασφάλεια δεν μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη διαδοχική χρονιά, δηλαδή το 2021, όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του All England Club, Richard Lewis, ενώ υπολογίζεται πως το τουρνουά θα χάσει περίπου το ποσό των 109 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς η ασφάλεια δεν κάλυπτε όλες τις πηγές εσόδων του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots