100 εκατομμύρια λίρες θα λάβει το Wimbledon

 
100 εκατομμύρια λίρες θα λάβει το Wimbledon
100 εκατομμύρια λίρες θα λάβει το Wimbledon
tennisnews team Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 - 18:05

Η ακύρωση του Wimbledon δε θα προξενήσει μεγάλη ζημιά στο Grand Slam του Λονδίνου, αλλά ούτε και στο βρετανικό τένις απ' ότι φαίνεται, καθώς τα χρήματα που θα απελευθερωθούν από την ασφάλεια που έχει προνοήσει να κάνει η διοργάνωση για περίπτωση πανδημίας, φτάνουν τα 100 εκατομμύρια λίρες ή 114 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Times του Λονδίνου, η ασφάλεια του Wimbledon για το ενδεχόμενο πανδημίας, θα καλύψει ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων του ιστορικότερου τουρνουά τένις στον κόσμο και θα φτάσει τα 100 εκατομμύρια λίρες.

Το Wimbledon έγινε το πρώτο Grand Slam που ακυρώθηκε από το 1945 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να διεξάγεται δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους διοργανωτές, από το να αποφασίσουν την ακύρωσή του και την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2021. Το γεγονός πως είναι το μοναδικό Slam που διαθέτει ασφάλεια πανδημίας, σίγουρα έκανε λίγο ευκολότερη την απόφαση αυτή, του All England Club.

"Φυσικά και είμαστε τυχεροί που έχουμε την ασφάλεια", δήλωσε ο Richard Lewis, διευθύνων σύμβουλος του All England Club. "Μας βοηθάει, αλλά δεν θα λύσει και όλα τα προβλήματά μας."

Να σημειωθεί πως το Wimbledon είχε πάρει αυτή την πρωτοβουλία το 2003, μετά την έξαρση του SARS κορωνοϊού. Ο ιός εκείνος είχε περιοριστεί σε 29 χώρες, με 8.096 κρούσματα και 774 θανάτους. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν μόλις 4 κρούσματα και γενικότερο ήταν ένας ιός που ταλαιπώρησε κυρίως την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν, έχοντας έντονη παρουσία μόνο στον Καναδά, από τις χώρες του δυτικού κόσμου.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots