Το Wimbledon χωρίς κόσμο θα απασχολούσε 5.000 εργαζόμενους

 
Wimbledon
Wimbledon Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 - 11:57

Ακόμα και ένα Wimbledon κεκλεισμένων των θυρών, θα έπρεπε να απασχολήσει περίπου 5.000 υπαλλήλους, γι' αυτό και η απόφαση της ακύρωσης έπρεπε να παρθεί τόσο γρήγορα. Το Wimbledon έγινε το πρώτο Grand Slam που ακυρώθηκε από τον B' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ είναι και το μοναδικό major που έχει προβλέψει μια τέτοια κρίση και διαθέτει ασφάλιση για πανδημία.

Το Wimbledon είναι ένα ιδιαίτερο Grand Slam, που εξαιτίας και των περιορισμών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του Λονδίνου, η μεταφορά του για μια μεταγενέστερη ημερομηνία δεν ήταν εξαρχής ρεαλιστικό σενάριο.

Τα διοικητικά στελέχη του All England Lawn Tennis Club εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά σύμφωνα και με το σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, αν αποφάσιζαν να το διοργανώσουν χωρίς θεατές, θα χρειαζόντουσαν τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις εκείνη την περίοδο, για να γίνει ομαλά ένα τουρνουά τέτοιων προδιαγραφών. Συνεπώς, και αυτό το σενάριο έπρεπε να αποκλειστεί.

Την Τετάρτη, το AELTC ανακοίνωσε την ακύρωση του Championships για το 2020, κάνοντας το Grand Slam του Λονδίνου το πρώτο major που ακυρώνεται από το 1945 και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως το Wimbledon είναι και το μοναδικό Grand Slam που διαθέτει ασφάλεια για το ενδεχόμενο πανδημίας.

 

Η βρετανική ομοσπονδία αντισφαίρισης (LTA), που πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το ετήσιο επίδομα που λαμβάνει από τα κέρδη του Wimbledon, το οποίο ξεπερνάει τα 45 εκατομμύρια ευρώ.

"Η ασφάλεια θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε σε ένα βαθμό το πλεόνασμα, σε έναν μεγάλο βαθμό θα έλεγα. Είμαστε τυχεροί που την έχουμε, αλλά φυσικά αυτό δεν θα λύσει και όλα τα προβλήματα", είπε ο απερχόμενος πρόεδρος του AELTC, Richard Lewis.

O Lewis δεν είναι τόσο απαισιόδοξος για την υπόλοιπη τενιστική σεζόν: "Ο αισιόδοξος εαυτός μου, και συνήθως δεν είμαι αισιόδοξος, ακόμα ελπίζει πως η αμερικανική hard court season (τον Αύγουστο) θα διεξαχθεί κανονικά, με τα τουρνουά στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και στο Σινσινάτι."

Τέλος, αποκάλυψε πως το Wimbledon βρισκόταν σε κίνδυνο εδώ και πολύ καιρό, καθώς τα μέλη του AELTC είχαν προβλέψει σε έναν βαθμό την κρίση που θα έφερνε ο COVID-19: "Από τα μέσα του Φεβρουαρίου, το Wimbledon ήταν στο 50-50. Όσο τα πράγματα γινόντουσαν πιο ξεκάθαρα, η Μεγάλη Βρετανία και ο κόσμος γενικά ήρθε αντιμέτωπος με πολύ μεγαλύτερα προβλήματα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots