Το πρωτοσέλιδο της L' Equipe για το Wimbledon

 
Το πρωτοσέλιδο της L' Equipe για το Wimbledon
Το πρωτοσέλιδο της L' Equipe για το Wimbledon
tennisnews team Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020 - 13:41

Το πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αθλητικής εφημερίδας, της γαλλικής L'Equipe, ήταν αφιερωμένο στην ιστορική και πολύ δυσάρεστη είδηση της ακύρωσης του Wimbledon, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την εποχή του B' Παγκοσμίου Πολέμου!

"Είναι το πρώτο Grand Slam από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που ακυρώνεται", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, που αφιέρωσε ολόκληρη την πρώτη της σελίδα στο βρετανικό Grand Slam.

Το Wimbledon ξεκίνησε να διεξάγεται το 1877 και είναι το πιο παλιό Grand Slam και το πιο παλιό τουρνουά τένις που παραμένει ενεργό σε ολόκληρο τον κόσμο. Η 134η εκδοχή του ήταν να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2020, αλλά τελικά θα γίνει το καλοκαίρι του 2021, εξαιτίας της κρίσης του COVID-19.

Από το 1877, δηλαδή 143 χρόνια πριν, θα είναι μόλις η 10η φορά που δεν θα γίνει το Wimbledon και όλες οι προηγούμενες ήταν εξαιτίας παγκοσμίων πολέμων. Δεν πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1915-1918 εξαιτίας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την περίοδο 1940-1945 εξαιτίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots