Tiafoe και Μichelsen έκλεισαν τον αμερικάνικο προημιτελικό (vids)
O Frances Tiafoe και ο Alex Michelsen εξασφάλισαν την παρουσία ενός τουλάχιστον Αμερικανού στα ημιτελικά του US Open.
Οι δύο Αμερικανοί ήταν εντυπωσιακοί και μπήκαν στα προημιτελικά χωρίς να χάσουν σετ.
Ο Tiafoe έβγαλε εκτός τον πρωταθλητή του 2021 και Νο.7 του ταμπλό, Daniil Medvedev, με 7-6 (1), 6-4, 7-6 (6).
Όλα πήγαν λάθος για τον Medvedev στα κρίσιμα σημεία σ' αυτό το ματς, καθώς ο Ρώσος είχε προηγηθεί με break σε κομβικό σημείο στο 1ο σετ, στο 6-5, ενώ στο 3ο σετ είχε επίσης προηγηθεί με break, ενώ είχε και set point στο σερβίς του, στο 6-5 του tie-break.
Παρόλα αυτά δεν απέσπασε ούτε ένα σετ από τον Tiafoe, που προκρίθηκε για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του US Open. Το 2022 και το 2024 ήταν ημιφιναλίστ, με αυτά να είναι και τα καλύτερα αποτελέσματά του γενικά σε Slam.
Στα προημιτελικά φέτος θα αναμετρηθεί με τον συμπατριώτη του, Alex Michelsen, που επίσης χωρίς να απωλέσει σετ επικράτησε του Tomas Martin Etcheverry με 7-6 (6), 6-4, 6-4.
Ο 22χρονος Αμερικανός έχασε προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ και βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό set point στο 4-6 του tie-break. Πήρε ωστόσο τους επόμενους 4 πόντους και άλλαξε τα δεδομένα, για να ανοίξει με break το 2ο σετ και να κάνει άλλο ένα στα μέσα του 3ου, κρατώντας στο μεταξύ το σερβίς του σε όλα τα games έως το τέλος του ματς.
Θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και σκαρφάλωσε στο Νο.33 του live-ranking, 13 θέσεις ψηλότερα από τη θέση που έχει τώρα στην κατάταξη. Θα πρέπει να περάσει και από τον Tiafoe, για να βελτιώσει το career high του (Νο.30).

